Kauboji u Riju

Hrvatska očitala lekciju Norveškoj i izborila Olimpijske igre

Sport / Rukomet | 10. 04. 2016. u 17:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Norvešku 27:21 i plasirala se na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Nakon poraza od Danske i pobjede nad Bahreinom, ''Kauboji'' su kvalifikacijski turnir u Herningu zaključili slavljem u odlučujućem susretu. Uz Hrvatsku, olimpijsku je vizu osigurala i Danska, koja još večeras mora odraditi posljednji dvoboj protiv Bahreina. 

Hrvatska je imala otvaranje iz snova - u 12. minuti rezultat je glasio 8:1, a sjajni vratar Ivan Stevanović ''zaključao'' je svoja vrata. Rezultat na poluvremenu je 14:7.

Na otvaranju drugog poluvremena Norvežani su uspjeli iz sedmerca svladati Stevanovića i smanjiti zaostatak na 14:8. Horvat u 33. minuti vraća na sedam golova prednosti, 15:8. Nakon deset minuta igre u drugom dijelu Babićevi izabranici i dalje održavaju visoku prednost, 17:10.

U igru je prvi put na turniru ušao Slišković, a Hrvatska je u posljednjih 15 minuta ušla s prednošću od sedam razlike, 20:13. Devet i pol minuta do kraja Hrvatska ponovno vodi s +8, 24:16. Strijelac je bio Šebetić koji je ušao s klupe i hladnokrvno zabio četiri pogotka.

U posljednjih pet minuta odlučujućeg dvoboja Hrvatska ulazi s prednošću 26:20 i mirno utakmicu privodu kraju slavivši na kraju 27:21. Igračem utakmice proglašen je Ivan Stevanović koji je upisao 17 obrana!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close