pripreme za eurobasket

Hrvatska nadigrala Nowitzkog i Njemačku u sred Bremena

Sport / Košarka | 16. 08. 2015. u 19:37 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je u nedjelju najbolju utakmicu u dosadašnjem pripremnom razdoblju te u Bremenu svladala Njemačku s 80:63.

Hrvatska je nadskakala Njemačku (36:27), a iz kontrole skoka i dobrog vanjskog šuta proizašla je i napadačka sigurnost. Luka Žorić je za samo 12 minuta postigao 16 koševa uz šut 6-7. Po 11 poena ubacili su Damjan Rudež i Kruno Simon, a 10 koševa postigao je Marko Tomas. Rok Stipčević je u završnici ubacio osam poena, ali imao i pet skokova.

Jedini u domaćoj reprezentaciji koji je zadavao probleme hrvatskoj obrani bio je razigravač Atlante Dennis Schroeder, s 19 koševa i 7 asistencija uvjerljivo najbolji u njemačkoj reprezentaciji.

Jedino što može zabrinuti Perasovića je ozljeda Olivera Lafayettea koji je u petoj minuti izvrnuo gležanj lijeve noge. O težini njegove ozljede ovisit će i odluka o konačnom popisu za Eurobasket koju je hrvatski izbornik obećao obznaniti nakon dvoboja u Bremenu.

Ako je suditi prema minutaži koju su dobili u ova dva dvoboja, prekobrojni će biti Željko Šakić i Tomislav Zubčić. Naravno, u slučaju da Lafayetteova ozljeda nije teže prirode.

Sljedeće pripremne utakmice Hrvatska će odigrati na turniru u Litvi protiv Turske (18. kolovoza) i domaćina (19. kolovoza).

NJEMAČKA: Vargas, Lo, Giffey 7, King 4, Schaffartzik 6, Tadda, Pleiss 4, Nowitzki 7, Schroeder 19, Zipser 8, Gavel 4, Zirbes 4, Voigtmann.
HRVATSKA: Tomić 4, Rudež 11, Stipčević 8, Bogdanović 3, Šarić 2, Tomas 10, Ukić 3, Simon 11, Lafayette, Šakić, Zubčić 3, Bilan 5, Žorić 16, Hezonja 4
Kopirati
Drag cursor here to close