Stari prijatelji

Hrvatska na Igrama s Francuskom i Danskom

Sport / Rukomet | 29. 04. 2016. u 18:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Rio de Janeiru je u petak održan ždrijeb rukometnog turnira na Olimpijskim igrama. Ždrijeb je održan u Future Areni uoči početka Aquece Rio Handball turnira na kojem se natječu četiri najbolje brazilske momčadi, a sam turnir zamišljen je kao test turnir za same Igre.

12 reprezentacija izvučeno je u dvije grupe, a domaćin Brazil imao je pravo biranja grupe. Ples kuglica u Riju Hrvatsku i izabranike Željka Babića smjestio je u skupinu A zajedno s Francuskom, Danskom, Katarom, Tunisom i Argentinom.

Skupinu B, pak, čine Poljska, Slovenija, Švedska, Brazil, Njemačka i Egipat. 

''Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju imaju odličan tim, i sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt kao i sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo i što je najvažnije da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati'', izjavio je kapetan Hrvatske rukometne reprezentacije Marko Kopljar, prenosi službena stranica Hrvatskog rukometnog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close