sutra počinje

Hrvatska ipak u najboljem sastavu dočekuje Eurobasket

Sport / Košarka | 04. 09. 2015. u 17:49 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Tomas je odlučio ostati u reprezentaciji Hrvatske i biti 12. igrač na kojeg će izbornik Velimir Perasović računati od 5. do 20. rujna na EuroBasketu 2015.

Nešto prije isteka posljednjeg roka, u petak nakon poslijepodnevnog treninga kojeg su hrvatski reprezentativci odradili u KC "Dražen Petrović", otklonjena je i posljednja dvojba oko sastava Hrvatske za Europsko prvenstvo. Marko Tomas je procijenio da može biti od pomoći i on je 12. igrač.

Na taj su način bez nastupa na EuroBasketu ostali Tomislav Zubčić i Željko Šakić, koji su bili vrlo korisni hrvatskom izborniku kao moguća alternativa, ali i u trenažnom procesu, poglavito u posljednjem tjednu pripremama kad su zbog bolesti i ozljeda izvan pogona bili Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Kruno Simon i Marko Tomas.

Tomasu će to biti prvi nastup za reprezentaciju na velikom natjecanju nakon što je naprasno završio s igranjem na EuroBasketu 2011. u Litvi, kad je zadobio rupturu mišića u drugoj utakmici na turniru u srazu s Makedonijom. Nastup u Sloveniji 2013. i Poljskoj 2009. također je morao propustiti zbog ozljeda pa će mu ovo biti tek četvrti EuroBasket, iako je debitirao 2005. godine, isto kad i kapetan reprezentacije Roko Ukić koji će u Zagrebu upisati svoje peto sudjelovanje na smotrama najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Uoči posljednjeg treninga pred početak EuroBasketa hrvatsku košarkašu reprezentaciju primila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te im poručila da "očekuje medalju, ali da moraju igrati bez pritiska, onako kako znaju najbolje, sa srcem za Hrvatsku". Predsjednica je istaknula da u tom slučaju "ni rezultat neće izostati".

Hrvatski košarkaši nastup na EuroBasketu otvorit će sutra u 21 sat, utakmicom protiv reprezentacije Slovenije.

Kopirati
Drag cursor here to close