6:0

Hrvatska demolirala Azerbajdžan

Sport / Nogomet | 13. 10. 2014. u 20:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija je u trećoj utakmici kvalifikacijske skupine H za Euro2016 na stadionu Gradski vrt u Osijeku demolirala Azerbajdžan rezultatom 6:0.

Golijadu je u 11. minuti započeo Andrej Kramarić na asistenciju Srne. U 24. minuti susreta igru je zbog ozljede lože napustio Kovačić, a umjesto njega u igru je ušao Ivan Perišić. Upravo je on u 34. minuti na asistenciju Rakitića udvostručio vodstvo 'Vatrenih', a u 45. minuti postigao je i svoj drugi pogodak na utakmici. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena za 4:0 pogodio je Marcelo Brozović.

Poluvrijeme su obilježile čak tri prisilne zamjene, već spomenuta Kovačićeva, te dvije u reprezentaciji Azerbajdžana. Garayev se ozlijedio te je u igru ušao Ramazanov koji je u deset minuta zaradio žuti karton i ozljedu te je i on morao napustiti igru.

U drugom dijelu lepršava igra Hrvatske se nastavila, a golijadu je nastavio Luka Modrić koji je za 5:0 pogodio s 'bijele točke' u 56. minuti. Sadygov je autogolom postavio konačnih 6:0.

Hrvatska je imala posjed lopte 62 posto, a uputili su devetnaest udaraca od čega sedam u okvir gola.

U drugim susretima skupine H Italija je na Malti slavila 1:0, a obje momčadi su utakmicu završile s desetoricom igrača. Norveška je pak slavila 2:1 protiv Bugarske.

Hrvatska predvodi skupinu s devet bodova i gol razlikom 9:0, druga je Italija s istim brojem bodova, no gol razlika iznosi joj 5:1. Norveška je treća sa šest bodova, Bugarska četvrta s tri boda, a posljednja dva mjesta zauzimaju Azerbajdžan i Malta koji su i dalje bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close