Ništa od Srne

Hrvatska: Čačić pozvao Barišića i Nižića za Kosovo i Tursku

Sport / Nogomet | 14. 08. 2017. u 13:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis 23 igrača koji će konkurirati za rujanske kvalifikacijske utakmice protiv Kosova u Zagrebu (2. rujna) i protiv Turske u Eskišehiru (5. rujna), a na njemu se našlo mjesta za četvoricu igrača iz Prve HNL, vratara Livakovića, braniče Nižića i Barišića te veznjaka Bradarića.

Hrvatska će 2. rujna na Maksimiru ugostiti Kosovo kao prvoplasirana reprezentacija skupine I europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, s istim brojem bodova (13) kao i drugoplasirani Island od kojeg su Čačićevi izabranici u lipnju poraženi (0-1) na gostovanju u Reykjaviku.

Tri dana poslije gostovanja posljednjeplasiranog Kosova (1 bod) u Zagrebu, Hrvatska će imati izazovno gostovanje u Turskoj, koju će s klupe predvoditi novoimenovani izbornik, iskusni Rumunj Mircea Lucescu. Hrvatska je u prvom dvoboju s Kosovom slavila u Skadru sa 6:0, dok je u dvoboju s Turskom pred pustim maksimirskim tribinama rezultat bio 1:1. Turska i Ukrajina su iz šest utakmica sakupile po 11 bodova, piše Hina.

Hrvatski reprezentativci okupiti u Zagrebu 28. kolovoza. Među pozvanim kandidatima četvorica igrača nose dresove hrvatskih prvoligaša: Dinamov vratar Dominik Livaković te trojica kapetana svojih momčadi, Osijekov Borna Barišić, Rijekin Filip Bradarić i Hajdukov Zoran Nižić.

Izbornik za ove dvoboje nije mogao računati na ozlijeđene Vedrana Ćorluku i Tina Jedvaja. Unatoč najavama da bi se u reprezentaciju mogao vratiti njezin bivši kapetan Darijo Srna, njegovo se ime ipak nije našlo na Čačićevom popisu.

Popis igrača za susrete protiv Kosova i Turske:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb);

OBRANA: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk);

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak Moskva);

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Cagliari).

Kopirati
Drag cursor here to close