Ruptura mišića

Hrvatska bez Olića na Europsko prvenstvo!

Sport / Nogomet | 04. 06. 2012. u 12:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pregled kod dr. Müller-Wohlfahhrta u Münchenu pokazao je da Ivica Olić ne bi mogao biti spreman da punom snagom odradi Europsko prvenstvo, a kako mu polovan ne treba, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić reaktivirao je poziv Nikoli Kaliniću, nedavno otpisanom kao prekobrojnom, ali s upozorenjem da ostane spreman, prenosi jutarnji.hr.

- Ozljeda koja se nije činila značajnom i suprotno subjektivnom dojmu igrača i liječnika, ali i inicijalnom pregledu liječnika, nažalost se pokazala kao ozljeda teže prirode, rekao je dr. Bahtijarević za službenu stranicu HNS-a te zaključio:

- Nalaz ultrazvuka i magnetne rezonance, a na iznenađenje svih prisutnih, pokazao je rupturu, odnosno djelomično puknuće duge glave mišića bicepsa desne natkoljenice za čiji oporavak može trebati između 4 i 6 tjedana.

Ivica Olić i dr. Zoran Bahtijarević se vraćaju u Zagreb letom iż Münchena u 15:30. Slijetanje na Pleso se očekuje u 17:00 sati.

Olić je tijekom subotnje utakmice protiv Norveške osjetio zatezanje zadnje lože zbog čega je zamijenjen. Pregledom na stadionu u Oslu nisu ustanovljeni znakovi napuknuća, no bivši napadač Bayerna je iz predostrožnosti danas u 06:45 sati zajedno s doktorom Zoranom Bahtijarevićem otputovao u Muenchen na pregled kod doktora Hansa - Wilhelma Muller - Wohlfahrta, liječnika koji se dugi niz godina brine o njegovom zdravstvenom stanju.

Sve je uredu i s Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom koji su propustili utakmicu s Norveškom. Luka je tijekom leta za Oslo osjetio slabost, no već u nedjelju je bio dobro. Ćorluka se pak zbog tvrđeg travnjaka na stadionu Ullevaal potužio na zatezanje u tetivama pa je iz preventivnih razloga izostao. No, obojica će danas u 17:00 sati normalno trenirati na stadionu Maksimir.

Hrvatska reprezentacija kreće u Poljsku u utorak u 10:00 sati. Dolazak u hrvatski kamp na farmu Sielanka se očekuje oko 13:00 sati, a u 17:00 sati 'Vatreni' će imati javni i otvoreni trening. Nakon toga u srijedu, četvrtak i petak planirana su po dva treninga dnevno, a u subotu hrvatska reprezentacija seli u Poznanj, gdje će u 20:00 sati održati službeni trening na stadionu na kojem će u nedjelju, 10. lipnja igrati utakmicu s Irskom.

Kopirati
Drag cursor here to close