po pobjedu na Maltu

Hrvati s optimizmom na Malti: "Očekujemo plasman na Euro"

Sport / Nogomet | 12. 10. 2015. u 11:43 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometaši u ponedjeljak ujutro u dobrom su raspoloženju otputovali na Maltu, gdje će u utorak (20.45 sati) odigrati utakmicu posljednjeg kola u skupini H kvalifikacija za Euro 2016.

Kako bi se Hrvatska našla među 24 reprezentacije koje će sudjelovati na završnom turniru Europskog prvenstva 2016., osim pobjede u Ta'Qaliju hrvatskim nogometašima se mora poklopiti i rezultat dvoboja Italija - Norveška u Rimu, iz kojeg Norvežani ne smiju izaći kao pobjednici.

"Momčad je u dobrom raspoloženju. Nama jedino igraju tri boda i siguran sam da će momčad odreagirati na način koji će biti dostatan za ostvarenje tog cilja. Osim gole činjenice da je Italija kvalitetnija od Norveške, za očekivati je da neće posrnuti kod kuće. U tom slučaju će biti i naš saveznik u ostvarenju cilja, izravnog plasmana na Europsko prvenstvo", rekao je izbornik Ante Čačić koji uoči puta još nije riješio posljednje dvojbe oko sastava.

"Pričekat ću poslijepodnevni trening. Želim vidjeti koji su igrači energetski sposobni krenuti od početka. Na Luku Modrića nećemo moći računati, iako je s nama, a na njegovoj će poziciji početi Milan Badelj."

Veznjak Fiorentine, vodeće momčadi Serie A, ne opterećuje se onime što će se događati u Rimu.

"Igrat ćemo svoju utakmicu. Na terenu ne možemo pratiti. Na nama je da pobijedimo", rekao je Badelj koji očekuje Maltu u zatvorenijoj formaciji od one kakvu su postavili Bugari u Zagrebu.

"Bit će vjerojatno natjerani da se stanu iza. Na nama će biti da probijemo taj blok što prije i da uz malo sreće iskoristimo prvu šansu pa će sve biti lakše", zaključio je Badelj.

Osim ozlijeđenih Luke Modrića i Marija Mandžukića, svi ostali igrači na raspolaganju su Anti Čačiću, jer se u konkurenciju za sastav, nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona, vraća Ivica Olić.

Utakmica Malta - Hrvatska na nacionalnom stadionu u Ta'Qaliju započet će u 20.45 sati, a u isto vrijeme će na rimskom Olimpicu započeti dvoboj Italije i Norveške.

Uoči posljednjeg kola vodeća Italija ima 21 bod i osigurala je plasman na Europsko prvenstvo, Norveška je druga s 19 bodova, dva više od trećeplasirane Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close