Slučaj Čilić

HOO odgovorio u vezi Čilića: Prednost imaju olimpijske i svjetske medalje

Sport / Flash | 19. 12. 2014. u 13:10 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) odgovorio je na prozivanje Hrvatskog teniskog saveza (HTS) koji je reagirao na činjenicu kako najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić usprkos osvajanju naslova "Grand Slam" pobjednika trijumfom na US Openu u rujnu nije bio niti među nominiranima za nagradu u kategoriji za najboljeg sportaša ove godine u izboru HOO-a.

Iz HTS-a su naglasili kako su "neugodno iznenađeni činjenicom da je Čilić ostao bez trofeja za sezonu tijekom koje je ostvario vrhunske rezultate, a kruna među njima bio je trijumf na US Openu", dok je HOO svoj izbor u kojemu je nagradu osvojio Ivica Kostelić zahvaljujući osvajanju srebrne medalje u super-kombinaciji na ZOI u Sočiju obrazložio "pridržavanjem Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih sportaša i trenera".

"Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izuzetno cijeni Marina Čilića i sve njegove sportske rezultate te je ponosan na činjenicu da je osvojio naslov pobjednika US Opena.

Svake godine HOO dodjeljuje nagrade na temelju Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih sportaša i trenera. Sukladno tom pravilniku olimpijska medalja u određivanju nominacija ima apsolutnu prednost, a slijede je medalje osvojene na svjetskim i europskim prvenstvima. Napomenimo i da se u svakoj kategoriji uzimaju u obzir uspjesi sportaša iz 39 olimpijskih i 32 neolimpijska sporta.

HOO je uvijek čvrsto stajao uz Marina Čilića i podržavao sve njegove sportske napore. Uzevši u obzir njegov rezultat ostvaren na US Openu i prepoznavši njegov značaj, ne samo za cjelokupni hrvatski sport već i Republiku Hrvatsku, Marin Čilić je nominiran u kategoriji sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu u 2014. godini", objavio je HOO.

Kopirati
Drag cursor here to close