Nakon derbija

Hokejaši Anaheima prva momčad NHL-a koja je dosegnula 90 bodova ove sezone

Sport / Flash | 05. 03. 2015. u 11:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hokejaši Anaheim Ducksa postali su prva momčad u NHL ligi ove sezone koja je dosegla 90 bodova svladavši na svom ledu u velikom derbiju vodeći sastav Istočne konferencije Montreal Canadiense sa 3-1.

Izvrstan je na vratima Ducksa bio John Gibson koji je obranio 38 udaraca gostiju, a jedini je pogodak primio 1:41 minutu prije kraja i to pri vodstvu svoje momčadi od 3-0. Za razliku od Gibsona, vratar Canadiensa Carey Price nije imao svoju večer, pogotovo je mogao bolje reagirati kod prvog pogotka kada ga je iznenadio Francois Beauchemin (6:31) ne pretjerano jakim udarcem iskosa.

Na 2-0 je sredinom druge trećine povisio Rickard Rakell (30:16), da bi treći gol za Duckse postigao Cam Fowler (57:58) pogodivši praznu mrežu izbacujući pločicu iz vlastite obrambene trećine. Alex Galchenyuk (58:19) samo je ublažio poraz Montreala.

Anaheim je sada sa 91 bodom na vrhu Zapada i čitavog NHL-a, dva boda manje imaju drugi Nashville Predatorsi, dok je Montreal ostao na 87 bodova i na vrhu Istoka s dva boda prednosti u odnosu na New York Rangerse i New York Islanderse.

Detroit Red Wingsi su na svom terenu svladali prošlogodišnje finaliste New York Rangerse sa 2-1 u produžetku, a pobjednički pogodak postigao je novi igrač u njihovim redovima Marek Zidlicky. Nakon što su oba sastava postigla po pogodak u prvoj trećini, domaće je u vodstvo doveo Justin Abdelkader (6:12), a za goste je poravnao Dan Girardi (17:02), u preostala dva perioda briljirali su vratari Jimmy Howard na jednoj, odnosno Cam Talbot na drugoj strani.

Ipak, nakon 1:09 minuta igre u produžetku Zidlicky je iskoristio situaciju s igračem više na ledu i postigao pobjednički pogodak u svom debiju za Detroit nakon što je posljednjeg dana prijelaznog roka stigao iz New Jersey Devilsa. Red Wingsi su sada peti na Istoku sa 83 boda, samo dva manje od drugih Rangersa.

Colorado Avalanche prekinuo je niz od četiri pobjede Pittsburgh Penguinsa svladavši ih sa 3-1 na svom ledu. Jarome Iginla (20:13) i Nathan MacKinnon (34:29) utrli su put Avalancheima ka pobjedi u drugoj trećini, a nakon što je Jevgenij Malkin (49:25) "probio" Semjona Varlamova na vratima domaćih za 2-1, pobjedu Coloradu ipak je osigurao kapetan Gabriel Landeskog (54:57) pet minuta prije kraja susreta.

Colorado je 11. na Zapadu s osam bodova manje od Minnesota Wilda koji drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, dok je Pittsburgh sada šesti na Istoku sa 81 bodom.

Doigravanju na Istoku još se nadaju Ottawa Senatorsi koji su kao gosti nadigrali Winnipeg Jetse sa 3-1, te se sada nalaze na 10. mjestu u svojoj konferenciji s četiri boda manje od Boston Bruinsa koji drže posljednju poziciju koja vodi u posezonu.

"Rookie" na vratima Senatorsa Andrew Hammond ostvario je šestu pobjedu u svom sedmom nastupu obranivši 35 od 36 udaraca Jetsa, dok su se za pogotke pobrinuli Kyle Turris (4:59), Bobby Ryan (29:07) i Erik Condra (31:54). Michael Frolik (45:46) uspio je samo smanjiti na konačnih 1-3 u posljednjoj trećini.

Kopirati
Drag cursor here to close