zbrka oko poljuda

HNS: UEFA je prvo potvrdila Split, a tek kasnije poslala kaznu

Sport / Nogomet | 09. 04. 2015. u 13:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka Uefe da kazni Hrvatsku utakmicom pred praznim tribinama došla je samo dan nakon odluke HNS-a da domaćinstvo utakmice protiv Italije dodijeli Splitu.

Odmah su se pojavili gnjevni komentari navijača iz Splita, a mnogi su optužili predsjednika HNS-a Davora Šukera za ovakvu zbrku. Stoga je reagirao Hrvatski nogometni savez koji je želio obavijestiti javnost o kronologiji komunikacije s Uefom i Talijanskim nogometnim savezom (FIGC) oko kazne Uefe i promjene domaćinstva susreta s Italijom.

Hrvatski nogometni savez poslao je Uefi dopis o prijedlogu promjene domaćinstva kvalifikacijske utakmice s Italijom u utorak, 7. travnja u 16:30 sati, telefaksom i elektronskom poštom direktoru natjecanja Giorgiju Marchettiju.

Dopis Talijanskom nogometnom savezu poslan je u utorak, 7. travnja u 16:32, telefaksom. "HNS je u skladu s Uefinim propisima prvotno odredio Zagreb za grad domaćin, no u međuvremenu je, s ciljem poboljšanja unutarnje suradnje u hrvatskoj nogometnoj obitelji, odlučeno o prijedlogu promjene", stoji u dopisu kojeg je potpisao predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Suglasnost Talijanskog nogometnog saveza s promjenom mjesta odigravanja HNS je elektronskom poštom primio u srijedu, 8. travnja u 17:03.

"Shvaćamo vaše razloge, a uzimajući u obzir našu odličnu suradnju i odnose, obavještavamo vas kako s naše strane ne postoji nikakav prigovor na promjenu domaćinstva iz Zagreba u Split", piše u odgovoru predsjednika FIGC-a Carla Tavecchija.

UEFA je načelnu suglasnost s prijedlogom poslala Hrvatskom nogometnom savezu u srijedu, 8. travnja u 18:07.

Odluka Uefine Disciplinske komisije o kazni zbog ponašanja navijača na utakmici s Norveškom stigla je u HNS telefaksom u srijedu, 8. travnja u 18:25 sati.

Hrvatski nogometni savez predao je kopije originalne korespondencije s datumima i točnim vremenima svim predstavnicima medija na konferenciji za medije poslije sjednice Izvršnog odbora, stoji u priopćenju HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close