Osude i apel

HNS tri sata raspravljao o Hajduku

Sport / Nogomet | 25. 11. 2014. u 15:13 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon trosatne rasprave Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) oštro je osudio potez Hajduka koji je odbio nastupiti u subotnjem derbiju protiv Dinama, ali i pozvao Splićane na razgovor priznavši kako je i HNS griješio.

Zaključke IO HNS-a novinarima je predočio izvršni predsjednik Damir Vrbanović, jer je predsjednik Davor Šuker od prošlog četvrtka službeno izvan zemlje na sjednici Fife u Bangkoku.

IO HNS-a je osudio solidariziranje Hajduka s dijelom navijača koji nisu mogli ući na stadion zbog zabrana koje su imali. Najstrože je osuđeno i divljanje huligana u Milanu. HNS je pozdravio djelovanje policije u borbi protiv huliganizma, pružio podršku disciplinskim tijelima HNS-a u provođenju odluka sukladno propisima.

Naglašeno je da je Hajduk član HNL-a i da mora poštovati propise, te kako HNS ostaje dosljedan u borbi protiv svih anomalija koje štete hrvatskom nogometu.

“Neshvatljiv mi je potez Hajduka, kluba i institucije, da se solidarizira s dijelom navijača i bojkotira derbi,“ kazao je Vrbanović dodavši kako je Hajduk pokuša odgoditi utakmicu. Prvo za 15, a potom za sat vremena.

“Nigdje nisam pronašao propis koji bi to omogućio,“ dodao je Vrbanović. Istaknuo je kako je nakon jučerašnjeg istupa Ravnateljstva policije jasno što se dogodilo u Maksimiru.

“Tu priča o otporu prema Torcidi pada u vodu,“ rekao je Vrbanović, ali i priznao kako je možda bilo problema oko ulaska navijača. “Možda je bilo propusta, ja nisam vodio liste, time se ne bavim, ali to nije bio razlog da Hajduk ne odigra utakmicu. Sve dalje je čista primjena propisa,“ zaključio je.

Izvršni predsjednik HNS-a je otkrio kako se na sjednici IO-a nije raspravljalo o Hajdukovom zahtjevu za ostavkom vodstva saveza.

“O ostavkama nije bilo riječi. Zna se kako se bira vodstvo saveza i na koji način,“ naglasio je.

Kopirati
Drag cursor here to close