sabotaža

HNS se ispričao zbog kukastog križa

Sport / Nogomet | 12. 06. 2015. u 22:50 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Tomislav Pacak dao je službenu izjavu predstavnicima medija nakon kvalifikacijskog susreta za odlazak na EURO 2016. između Hrvatske i Italije.

U njoj se ispričao zbog višemetarskog znaka utisnutog u travnjak poljudskog stadiona koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.

"Ispričavamo se svim gledateljima, gostima iz Italije i igračima obje reprezentacije zbog nacističkog simbola na travi Poljuda. Tehnički, radilo se o sredstvu koje je stavljeno na travnjak između 24 i 48 sati prije utakmice, tempirano da se vidi upravo za vrijeme utakmice. U poluvremenu smo to djelomično sanirali koliko je bilo moguće u kratkom vremenu.

U tomu smo odmah obavijestili Uefu. Radi se o očiglednoj sabotaži i kriminalnom djelu koje osuđujemo i tražimo od policije i pravosudnih tijela da otkrije krivca koji nije osramotio samo hrvatski nogomet već i državu. Još jednom izražavamo veliko žaljenje i osuđujemo ovakav čin te se ispričavamo gledateljima, gostima i igračima dviju reprezentacija", stoji u izjavi HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close