fifa ne prašta

HNS opet žestoko kažnjen zbog navijača

Sport / Nogomet | 27. 05. 2016. u 15:25 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Fife, koja je kao svjetska nogometna organizacija nadležna za međunarodne prijateljske utakmice, donijela je odluku o kažnjavanju Hrvatskog nogometnog saveza sa 150.000 švicarskih franaka te odigravanju sljedeće dvije natjecateljske utakmice bez publike, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Rigorozna kazna je donesena zbog "neprimjerenog ponašanja" dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

Hrvatska bi tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prve dvije domaće utakmice, protiv Turske u rujnu te Islanda u studenom ove godine, trebala igrati bez potpore svojih navijača.

Podsjetimo, zbog Uefinih dosadašnjih kazni, Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez gledatelja.

''Hrvatski nogometni savez šokiran je ovakvom odlukom Disciplinske komisije Fife te će nakon dobivenog obrazloženja odluke uložiti žalbu kako bi pokušao zaštiti interese hrvatske reprezentacije i pravih navijača Vatrenih'', priopćio je HNS.

Kopirati
Drag cursor here to close