Mali derbi

HNK Neum i HNK Hajduk Split odmjerili snage na neumskom terenu

Sport / Flash | 10. 08. 2015. u 12:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Neumu se u subotu održao veliki sportski događaj. Naime, s početkom u 18 sati na stadionu Meteriz u Neumu se održala međunarodna prijateljska utakmica HNK Neum – HNK Hajduk Split.

Neum je po prvi put ugostio svog prijatelja HNK Hajduk, te samim time stadion Meteriz je bio popunjen do zadnjeg mjesta, priopćeno je.

Tim povodom su prije samog početka utakmice, načelnik općine Neum Živko Matuško i predsjednik HNK Neum Milan Njavro sa gostima HNK Hajdukom razmijenili prigodne darove.

''Hajduk u našem podneblju uživa veliku popularnost, tim više nam je drago što smo postigli suradnju. Ponosni smo i što možemo istaknuti da jedan naš igrač prešao igrati za Hajduk. U budućnosti planiramo ostvariti još intenzivniju i bolju suradnju s našim prijateljima iz Hajduka'', kazao je predsjednik HNK Neum Milan Njavro.

Utakmica koju je obilježila fer igra i ugodna atmosfera, završila je sa rezultatom 1:6 u korist HNK Hajduk Split. Strijelci za Hajduk su bili: Relota, Ljanus, Franić, Žužul, Sršen, Mamut, dok je zgoditak za domaćine postigao kapetan ekipe Ivan Matić.

Daniel Durdov, sportski tajnik Hajduka, se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, te dodao: ''Nama je čast što smo ovdje,volimo ovo podneblje, volimo sve što je hrvatsko. Drago nam je da u BiH imamo nogometni klub koji ima predznak hrvatski. Utakmica je fer i korektna, nadamo se daljnjoj suradnji te da će neumski dječaci i ekipe doći zaigrati i na Poljud''.

Na samu utakmicu osvrnuo se i trener HNK Neum, Ivan Matić: ''Dojmovi se još nisu slegli no ponosan sam na naš mali-veliki klub. Mislim da smo organizirali utakmicu na najvećem mogućem nivou,potrudili smo se oko svake sitnice da gostima iz Splita bude lijepo u Neumu i bilo im je. Sto se tiče same utakmice,prvenstveno bi htio naglasiti da rezultat nije bio u prvom planu i da smo se odlučili dati priliku svakom junioru koji trenira da osjeti sta je igrat protiv Hajduka''.

Kopirati
Drag cursor here to close