Priprema za ligu

HNK Čapljina konačno riješio ključna pitanja u sastavu

Sport / Flash | 02. 08. 2014. u 08:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije sve išlo prema očekivanjima pri formiranju nove momčadi Čapljine, ali su u klubu zadovoljni skupljenim igračkim kadrom koji će činiti sastav za sljedeću sezonu.

''Svaki bi trener volio imati definiran kadar od prvog dana priprema, ali to nije uvijek u skladu s realnošću jer je dolazilo dosta igrača na probu, pa smo u svemu tome morali ocijeniti što nam nedostaje da bi došli do sadašnjeg sastava koji će pokazati u subotu protiv Neretve u Metkoviću kako to sve izgleda'', kaže trener Čapljinaca Dario Zadro.

Posljednji su pristigli željeni iskusni igrač u veznom redu Predrag Jaredić, koji je nastupao u Prvoj ligi Crne Gore te napadač iz Trebinja, Ljubomir Pecelj, koji je prošle sezone igrao za banjolučkog drugoligaša BSK.

''Pecelj ulazi u kvotu mlađih igrača kojih po propisima mora biti najmanje dvojica u prvom sastavu, a kvalitetan je, tako da nam je iskoristiv. Jaredić bi trebao biti taj iskusni vezni koji će organizirati igru. Dobar je i u skoku tako da smo i tu dobili'', govori Zadro.

Do prve utakmice s Bratstvom u Gračanici 9. kolovoza nije ostalo puno i jasno je kako klub više neće previše mijenjati.

''Ne bi trebalo biti više promjena osim u slučaju kvalitetnog rješenja na poziciji napadača. S ostalim kadrom sam zadovoljan, slijedi nam uigravanje i da se pripremimo koliko je to moguće. Imamo izbalansiranu ekipu u kojoj bi nam još trebala samo zamjena za Zdenka Jurčevića, odnosno centralnog napadača za kojeg nemamo alternativu. Sve ostalo je u redu, imamo po dva igrača na svim drugim mjestima i s tim sam zadovoljan'', istaknuo je Zadro.

Čapljinci su dosad odigrali tri utakmice, pobijedili Turbinu (2:1), a remizirali s drugim timom Širokog Brijega (1:1) i Igmanom (0:0). Međutim sastav je u međuvremenu prošao kroz dosta promjena.

''Ne bi nam puno značilo da smo dosad odigrali više utakmica kad nam se u prethodnih nekoliko dana promijenilo pet igrača u sastavu, s tim ne bi ništa dobili. Možda nam za uigravanje treba više treninga, dok smatram da će ukupno četiri utakmice do početka prvenstva biti sasvim dovoljne.

S ovim praktički nećemo završiti pripreme do starta natjecanja, ali ćemo napraviti sve da budemo što spremniji i mislim da će to biti dobro'', zaključio je Dario Zadro.

Kopirati
Drag cursor here to close