Sljedeće četiri godine

Higuain i službeno član Juventusa

Sport / Nogomet | 26. 07. 2016. u 17:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski nogometni reprezentativac Gonzalo Higuain (28) i službeno je novi član talijanskog prvaka Juventusa.

Argentinac je za torinsku 'Staru damu' potpisao ugovor na četiri godine, a njegov bivši klub Napoli dobit će 90 milijuna eura čime je Higuain postao treći najskuplji nogometaš u povijesti. Više od njega koštali su tek Velšanin Gareth Bale za kojeg je Real Madrid prije tri godine platio Tottenhamu 100 milijuna eura , te Cristiano Ronaldo koji je iz Manchester Uniteda preselio u Real za 94 milijuna eura.

Potvrda o transferu je stigla nakon što je Juventus u sjedištu Serie A deponirao ugovor zajedno s bankovnim garancijama da će u dvije godine platiti odštetu.

Higuain je od 2013. bio član Napolija, a prošle sezone je briljirao postigavši 38 golova u 42 nastupa. Od 2007. do 2013 je bio član Real Madrida, a karijeru je počeo u redovima River Plate. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 63 utakmice i postigao 30 golova.

Argentinska zvijezda će u Juventusu zarađivati 7,5 milijuna eura po sezoni što je najveći ugovor u talijanskom nogometu. Na drugom mjesto je Daniele de Rossi koji u Romi zarađuje 6,5 milijuna eura po sezoni, dok po 4,5 milijuna eura po sezoni zarađuju novo pojačanje Juventusa Miralem Pjanić, napadač Rome Edin Džeko, te veznjak Juventusa Paul Pogba.

Juventus je ovoga ljeta već angažirao pet igrača. Iz Rome je stigao Pjanić, iz zagrebačkog Dinama Marko Pjaca, iz Marseillea Mario Lemina, iz Barcelona Dani Alves, a iz Bayerna Medhi Benatia.

Kopirati
Drag cursor here to close