Po 31. put

Hercegovački derbi odlučit će sitni detalji

Sport / Nogomet | 21. 08. 2015. u 09:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Derbi sa Širokim Brijegom znači mnogo, te se nadam da će Zrinjski, uz publiku kao dvanaestog igrača, ponoviti igru iz Sarajeva i ostati neporažen", rekao je trener Zrinjskog na press konferenciji prije hercegovačkog derbija.

Straget 'Plemića' Vinko Marinović je rekao kako je Široki kvalitetna ekipa, bez nepoznanica, te da su posebno opasni u napadu, te dodao kako će, kao i svaku derbi utakmicu, odlučiti sitni detaljni pojedinaca.

''Ova ekipa može i zaslužuje ostati na prvom mjestu'', rekao je 28-godišnji vezni igrač mostarske ekipe.

Mostarski Zrinjski u okviru 5. kola Premier lige dočekuje trećeplasiranu ekipu s Pecare.

Mostarci su u ovu sezonu ušli savršeno - u prva četiri kola ubilježili četiri pobjede uz gol razliku 5:0, dok je Široki upisao dvije pobjede, jednu neriješenu i izgubljenu utakmicu uz gol razliku 9:5.

Zanimljivo je i to da trojica igrača Širokog pristigli ovog ljeta u Zrinjski – Goran Zakarić je bio jedan od najvažnijih igrača tima s Pecare, Neven Laštro, koji je u 2. kolu pogodio za trijumf u Zvorniku, stigao je iz Osijeka, prethodno kojem je prošle sezone igrao i u Širokom, te veznjak Ivan Peko.

U drugom smjeru je (preko Moldavije) otišao Ivan Crnov.

U do sada 30 odigranih susreta u Premier ligi, i Zrinjski i Široki su zabilježili po jedanaest pobjeda, a osam susreta okončano je neriješenim rezultatom.

Na stadionu pod Bijelim brijegom pravdu će dijeliti sarajevski sudac Irfan Peljto. Susret počinje u 19 sati, a prenosit će ga i BHT. 

U petak 21. kolovoza od 19 do 21 sat Zrinjski ispred Projektanta organizira druženje igrača i navijača. Navijači će, specijalno za ovu prigodu, moći kupiti navijačke majice. Uz svaku kupljenu majicu osigurana je i ulaznica za nedjeljni susret.
Kopirati
Drag cursor here to close