vn monaka

Hamilton slavio u Monte Carlu i približio se Rosbergu

Sport / Flash | 29. 05. 2016. u 14:47 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu stigao je do svoje prve pobjede u ovoj sezoni Svjetskog prvenstva formule 1, nakon što je najbrže prošao 78 krugova Velike nagrade Monaka.

Utrku je obilježio start po snažnoj kiši i propuštena prilika Australca Daniela Ricciarda (Red Bull - TAG Heuer) koji je krenuo prvi, ali je osvojio drugo mjesto.

Lewis Hamilton je Mercedesu donio pobjedu, a kako je njegov momčadski kolega Nico Rosberg završio tek kao sedmi, prednosti Nijemca u ukupnom redoslijedu pala je na samo 24 boda, iako je u prve četiri utrke djelovao nepobjedivo. Hamiltonu je ovo bila prva pobjeda nakon prošlogodišnjeg slavlja na Velikoj nagradi SAD-a, a ukupno 44. u karijeri.

Treće mjesto osvojio je Meksikanac Sergio Perez u Force Indiji, tako da je Ferrari ostao bez postolja.

Sebastian Vettel je bio četvrti, a Kimi Raikkonen nije zavšrio utrku, baš kao ni senzacionalni mladi Nizozemac Max Verstappen, pobjednik iz Barcelone. Verstappen je utrku završio na istom mjestu te na isti način kao i subotnje kvalifikacije, zabivši se svojim Red Bullom u ogradu.

Nico Rosberg je i dalje vodeći u ukupnom redoslijedu sa 106 bodova, dok je Lewis Hamilton došao do 82 boda. Treći je Daniel Ricciardo sa 66.

Sljedeća, sedma utrka ove sezone, na rasporedu je 12. lipnja, a vozit će se na stazi Gilles Villeneuve u Montrealu za Veliku nagradu Kanade.

Kopirati
Drag cursor here to close