Formula 1

Hamilton sa stilom osvojio naslov prvaka

Sport / Flash | 23. 11. 2014. u 14:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Lewis Hamilton po drugi put u svojoj karijeri postao je svjetski prvak u Formuli 1.

Britanac je u Mercedesu slavio na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju ispred momčadskog kolege Nice Rosberga.

Pobjednik posljednje utrke se zone osvojio je dvostruke bodove, što znači da je Hamilton osvojio 50 bodova za pobjedu u Abu Dhabiju. Momčadski kolega i najveći konkurent za naslov Nico Rosberg utrku je završio na trinaestom mjestu, iako je startao s ''pole positiona'', a razlog katastrofalnom rezultatu su veliki problemi s bolidom. 

Dvostruki svjetski prvak Hamilton sezonu je završio s 384 boda, 61 više od drugoplasiranog Rosberga u ukupnom poretku. Prvi naslov prvaka Britanac je osvojio 2008. godine. 

Drugo mjesto u posljednjoj utrci sezone zauzeo je Felipe Massa (Williams), a treće njegov momčadski kolega Valtteri Bottas.

Posljednja utrka sezone nosila je dvostruke bodove, što znači da je Hamilton za pobjedu dobio 50 bodova. Sezonu je Hamilton završio s 384 boda, 61 više od drugoplasiranog Rosberga, koji je u Abu Dhabiju završio na trinaestom mjestu s velikim problemima s bolidom. Hamiltonu je ovo drugi naslov svjetskog prvaka, prvi je osvojio 2008. godine. 

Mercedes je pomeo konkurenciju i u konstruktorskom poretku gdje su također osvojili prvo mjesto s nevjerojatnim 701 bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close