Povratak prvaka

Hamilton nakon 50. pobjede: Strahovao sam da bolid neće izdržati

AutoMoto / AutoMoto Sport | 24. 10. 2016. u 07:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjeda u Austinu, njegova pedeseta karijere, Lewisu Hamiltonu bila je prijeko potrebna da uzvrati udarac timskom kolegi i uoči posljednje tri utrke sezone vrati se u utrku za naslov.

Četvrti trijumf u Teksasu vratio je Mercedesovog prvaka u život. Zaostatak za timskim kolegom i prvenstvenim liderom Nicom Rosbergom sa 33 smanjio je na 26 bodova, a nakon jubilarnog trijumfa, kojim se u klubu 50 pridružio Schumacheru i Prostu, istaknuo je da nije bilo lako kako je to djelovalo izvana.

“Cijelo vrijeme, sve do dok nisam vidio zastavu, strahovao sam da bolid neće izdržati”, rekao je aludirajući na kvar koji ga je u Maleziji koštao pobjede i koji ga je između ostalog gurnuo u veliki bodovni minus.

Rosberg je maksimalno ograničio štetu i to lukavim odlaskom u boks kojim je zaskočio Red Bullovca Daniela Ricciarda. Da je Australac ostao ispred, Lewis bi se još više približio Nici...

“Ne mogu kontrolirati što se događa iza mene. Bio sam fokusiran na dobar start i da u globalu odradim što bolji posao”, zaključio je Britanac.

Sljedeća od tri preostale postaje bit će Meksiko, nakon čega će Grand Prix karavana još posjetiti Brazil i Abu Dabi.

Kopirati
Drag cursor here to close