Disciplinska komisija

Hajduku kazna od 15.000 eura i zatvaranje dijela tribine

Sport / Nogomet | 24. 07. 2015. u 18:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je 'Hajduk' sa 15.000 eura, te djelomičnim zatvaranjem tribine za sljedeću europsku utakmicu zbog isticanja rasističkih obilježja među navijačima 'Hajduka' na tribini stadiona Bonifika u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige odigranoj prije osam dana u Kopru.

"Kazna se odnosi na prijavu za utakmicu u Kopru, a obuhvaća isticanje rasističkih obilježja (banera) među navijačima 'Hajduka' na tribini stadiona Bonifika. Temeljem odluke Disciplinske komisije UEFA-e, 'Hajduk' mora platiti novčanu kaznu od 15.000 eura, te će za prvu sljedeću europsku utakmicu, koja se igra u četvrtak protiv norveškog 'Stromsgodseta', morati zatvoriti jugoistočni sektor stadiona Poljud (kazna se odnosi na obvezu zatvaranje tribine s najmanje 500 sjedećih mjesta), a za koju neće smjeti prodavati ulaznice niti dozvoliti ulaz gledateljima", objavljeno je u petak na internetskom portalu Hajduka.

'Hajduk' ima otvorene još tri prijave u UEFA-i zbog pirotehnike i mogu se očekivati dodatne novčane kazne. Predsjednik 'Hajduka' Marin Brbić pozvao je navijače na korektno ponašanje.

"Ovog puta radi se o relativno blagoj kazni, iako se radi o jako ozbiljnom incidentu kakve UEFA najstrožije sankcionira. Apeliramo na naše navijače, na Poljudu i na svim stadionima na kojima prate 'Hajduka', da ne daju povoda UEFA-i da nas dalje kažnjava. Svaki sljedeći ovakav incident bio bi katastrofalan za klub i navijače.

U slučaju ponovljenog isticanja rasističkih obilježja kazna bi bila drastična, 50.000 eura globe i najmanje jedna utakmica bez gledatelja na Poljudu. Pozivamo stoga naše navijače da se ponašaju korektno i da uvijek imaju na umu da će zbog svakog incidenta najviše ispaštati 'Hajduk', naša momčad, ali i svi pravi navijači koji će biti uskraćeni u slučaju da se na Poljudu bude moralo igrati bez publike", kazao je Marin Brbić, a prenosi internetski portal 'Hajduka'.

Kopirati
Drag cursor here to close