Gostovanje u “divljini”

Hajdukovci naišli na broje probleme pri organizaciji puta u Ukrajinu

Sport / Nogomet | 26. 07. 2016. u 15:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prigovori Hajduka da je dolazak u Oleksandriju nemoguće normalno organizirati i da utakmica u tim okolnostima nije dostojna igranja UEFA natjecanja, nisu naišli na razumjevanje. 

Slobodna Dalmacija donosi popis poteškoća na koji su Splićani naišli pri organizaciji puta u Oleksandriju, gdje je istoimeni protivnik u četvrtak domaćin u prvom susretu 3. pretkola Europske lige. 

1. Krivoj Rog ili Krivi Rih ima aerodrom koji je najbliži Oleksandriji, na cca 125 kilometara udaljenosti od grada, ali s takvom cestom da autobusu treba oko dva i pol sata vožnje da dođe do odredišta! Osigurana je policijska pratnja koja će "čistiti" put autobusu na relaciji aerodrom u Krivom Rihu – hotel Sapfir-Compass u Oleksandriji, ali već to je previše da bi organizacija bila normalna.

2. Hajduka prevozi ukrajinska čarter-kompanija, jedini su oni pristali na taj let. Naime, aerodrom u Krivom Rihu je u području što je od Europske komisije proglašeno nesigurnom zonom, lako je zaključiti: zbog ratnih napetosti, da ne kažemo baš aktivnosti. U toj zoni su aerodromi Krivi Rih, Dnjipropetrovsk, Poltava i Harkiv. Koliko znamo Croatia Airlines zbog sigurnosnih razloga nije pristala letjeti u Krivi Rih, isto tako ni Adria Airways. I još neke druge manje čarter-kompanije iz Europe. Lete Ukrajinci, Hajduk je angažirao ukrajinsku čarter-kompaniju i njen mlazni avion "embraer" brazilske proizvodnje koji ima ukupno - 40 mjesta. I tu je također problem, jer je mali kapacitet zrakoplova za Hajdukove potrebe, premalo mjesta, a postoji i restrikcija što se tiče prtljage. Ponijet će samo baš neophodnu prtljagu i opremu.


3.Spominjao se Kirovograd, kao bliži grad s moguće alternativnim aerodromom, no ispostavilo se da je zračna luka malenog kapaciteta i nema pograničnu policiju, ni carinu.

4. Franck Ohandza čeka vizu, a Ardijan Ismajli je ne može ni dobiti. Naime, Ohandza je na čekanju da dobije vizu i to će biti igra živaca, domaćini trebaju od svog ukrajinskog ministarstva zatražiti vizu za ulazak igrača Hajduka, jer rokovi su premali, manje od tjedan dana, tri radna dana i to ne može ići redovitom procedurom. Nego to Ohandza mora dobiti od Ukrajinaca. Čeka se... Ujedno, Ismajli je državljanin Kosova, države koju Ukrajina nije priznala i kao takva njegova putovnica nije važeća, jer oni tu državu ne prepoznaju. Ismajli je zasad samo kosovski državljanin.

5. Kako sastaviti popis putnika od niti 40 ljudi – dvadeset je igrača, ostalo je stožer i logistika koja mora ići. A hotel je posebna priča, ima samo jedan adekvatan, ima 22 sobe, četiri su prethodno rezervirane, u 18 soba Hajduk se mora razmjestiti, izvjesno je da će neki morati u privatni smještaj.

Hajduk je prigovarao kod UEFA zbog svega ovoga, možda se moglo igrati u Kijevu ili Lavovu, ali se UEFA oglušila, ne želeći pokvariti europsku premijeru kluba iz Oleksandrije, zaključuje Slobodna Dalmacija.

Kopirati
Drag cursor here to close