Rekordno

Hajduk već nakon prvog kola: "Grubo smo oštećeni!"

Sport / Nogomet | 22. 07. 2014. u 13:26 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelništvo Hajduka na današnjoj je konferenciji za novinare priopćilo kako je njihov klub grubo oštećen u utakmici protiv Istre 1961 u prvom kolu ovosezonske Prve hrvatske nogometne lige koja je na stadionu Poljud u prošlu nedjelju završena rezultatom 1-1 a u kojoj, kako je rečeno, nije dosuđen jedanaesterac za momčad Hajduka.

"Cjelokupna javnost, te baš svi akteri, osim onoga koji dijeli pravdu, vidjeli su da je Hajduk grubo oštećen već u premijeri sezone pred svojom publikom", istaknuto je u priopćenju kojeg je pročitala predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak, a nazočili su, među ostalima, i predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani, te sportski direktor Goran Vučević.

Kako se navodi u priopćenju, u trenucima kada se danima stvarao red za Hajdukove godišnje ulaznice, kada je izvrsno otvorena sezona momčadi pobjedom u drugom pretkolu Europske lige u gostima nad Dundalkom u Irskoj, kada je broj članova pretplatnika počeo naglo rasti, kad je naglašen pozitivan financijski trend kluba, ulaganje u infrastrukturu (videonadzor stadiona Poljud), uložen ogroman trud i rad na svim razinama, pogotovo u najmlađim kategorijama, dogodilo se "ono najružnije, čemu smo nažalost, svjedoci i proteklih godina".

"Naš dalmatinski ponos i prkos neće poljuljati namjere raznoraznih likova kojima je jedini cilj da se utakmice i na našem Poljudu igraju bez gledatelja", poručili su čelnici Hajduka.

Naglasili su kako je ponovno isplivalo na površinu nepoštivanje najbrojnijeg navijačkog tijela u Hrvatskoj, 103 godine starog kluba, bogate i slavne prošlosti, kluba sa 18 naslova prvaka i 15 osvojenih nacionalnih kupova.

"Ljudski je griješiti, no kad greške iz iznimaka postanu pravilo, a i to pravilo dobije svoj kontinuitet, i to prema već uhodanom scenariju, gotovo uvijek prema istom istom klubu, njegovim igračima, trenerima i ostalim predstavnicima, pa u konačnici i navijačima, riječ slučajnost u tom kontekstu više nema smisla. Jer ovo je scenarij koji se već sezonama ponavlja", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close