Hajduk nije talac

Hajduk traži ostavke Šukera i Izvršnog odbora HNS-a

Sport / Flash | 23. 11. 2014. u 18:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodstvo Hajduka održalo je konferenciju za novinara na kojoj su iznijeli svoje poglede na neodigravanje subotnjeg derbija između Dinama i Hajduka na maksimirskom stadionu.

Hajdukovi igrači nisu izašli na teren solidariziravši se sa svojim navijačima koji su odbili ući na južnu tribinu jer je dvadesetak pripadnika Torcide, koji se nalaze na tzv. "crnoj listi", zabranjen ulaz na stadion.

Na početku konferencije za novinare predsjednik Hajduka Marin Brbić ustvrdio je da je Dinamo isključivi krivac za otkazivanje derbija jer je želja njegovih čelnika da svi klubovi u HNL-u igraju bez gledatelja, kao i oni na Maksimiru.

Istaknuo je da klub nije talac navijača.

"Znamo za 39 navijača koji ne smiju na stadion i s tim nemamo problema. Oni ne smiju na stadion, ali što je s ostalima koji su se pojavili na nekom spisku koji nitko nije vidio. Nitko nema pravo određivati tko smije ili ne smije na stadion, osim legalnih organa Republike Hrvatske", ustvrdio je Brbić.

Predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak zatražila je ostavku Izvršnog odbora HNS-a i pitala gdje se predsjednik HNS-a Davor Šuker nalazi posljednjih tjedan dana.

"Tražimo ostavku predsjednika HNS-a i cijelog Izvršnog odbora HNS-a, te tražimo promjene u hrvatskom nogometu tako da i Hajduk bude ravnopravan. Nije bitna samo Torcida ovdje. Sinoć je osam tisuća ljudi, djece, staraca došlo podržati Hajduk jer vide gdje HNS vodi hrvatski nogomet", rekla je Ramljak osvrnuvši se na doček Hajdukovaca na Poljudu.

"Nadzorni odbor Hajduka je izabran demokratski i umjesto da to bude ponos, dika i primjer ostalima, aktualnim vlastodršcima je to trn u oku. Ili misle da smo mi ulica", rekao je član NO-a Nikola Koceić Bilan.

Splitski klub očekuje kazna, utakmica bi se trebala registrirati 3:0 za Dinamo, a moguće su i disciplinske te novčane kazne.

Brbić smatra da bi dobro rješenje bilo da se neodigrana utakmica ipak odigra u novom terminu.

"Mi smo uvijek spremni igrati utakmicu i mislim da bi to bilo jedno dobro rješenje", rekao je Brbić.

On je naglasio da se rješavanje poteškoća u hrvatskom nogometu treba se uključiti i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno ministar Vedran Mornar.

Kopirati
Drag cursor here to close