Bez dozvole

Hajduk nije dobio licencu za Poljud!

Sport / Nogomet | 20. 05. 2014. u 12:43 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) završila je središnji postupak licenciranja klubova za sezonu 2014/15. za europska natjecanja, te Prvu i Drugu HNL, a glavna vijest je da Hajduku nije odobrena licenca za stadion Poljud.

Kako Hajduk nije pribavio sve potrebne dozvole za odigravanje utakmica na Poljudu, dobio je licencu za Prvu ligu i Europsku ligu, ali uz uvjet korištenje stadiona Hrvatskih vitezova drugoligaša Dugopolja. Na stadionu u Dugopolju ranijih godina su odigrane europske utakmice - Šibenik protiv malteške Slieme Wanderers, te Split protiv Domžala i Fulhama.

Licence za nastup u Prvoj ligi dobilo je 13 klubova. Šest klubova je licence dobilo u prvom krugu (Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Slaven Belupo, Rijeka te drugoligaš Inter), a još sedam u drugom krugu (Cibalia, Hajduk, Hrvatski dragovoljac, Osijek, Split, Zadar i Zagreb).

Licencije za Uefina natjecanja dobili su klubovi koji su izborili Europu - Dinamo, Rijeka, Hajduk, i Split, a uz njih licence imaju i Lokomotiva, Inter, Slaven Belupo te Zagreb.

Kopirati
Drag cursor here to close