Minimalna pobjeda

Hajduk nakon dvije i pol godine pobijedio Dinamo na Poljudu

Sport / Flash | 20. 03. 2016. u 16:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk se osvetio Dinamu za poraz u Kupu u srijedu na Poljudu (0:2), a do pobjede su Splićani došli borbenošću i puno boljom igrom, pogotovu u prvom dijelu kada su uz pobjednički gol Frana Tudora iz 4. minute, propustili još tri ogromne prilike.

Dinamo je u Split došao bez junaka pobjede iz Kupa Soudanija, Pjace i Fernandesa, a Splićani su to iskoristili i nakon 2013. godine po prvi puta pobijedili Dinamo.

Dinamu je ovo tek treći poraz u ovom prvenstvu, te sada imaju samo dva boda više od Rijeke.. javlja HRT.hr.

Hajduk je susret započeo na najbolji mogući način, već u 4. minuti Sušić je dugom loptom pronašao od obrane Dinama potpuno zaboravljenog Frana Tudora koji ispod vratara Eduarda donosi domaćinu vodstvo.

U 6. minuti Hajduk nije imao sreće - udarac Vlašića s desetak metara pogodio je desnu vratnicu, a potom je lopta po gol-liniji otišla i u lijevu vratnicu i odbila se u polje. U 34. minuti domaći AustralacKalik s 20-tak metara snažno tuče tik pored vratnice, a u 37. minuti slično završava i udarac Sušića iz blizine.

Dinamo je pokušavao preko svog najraspoloženijeg igrača Roga, koji je u 45. minuti u izglednoj prilici poslao loptu iznad grede.

Dinamo je u drugom poluvremenu bio opasniji, dok su Splićani bitno pali u snazi i tempu. U 56. minutiHenriquez je u velikoj prilici, no njegov udarac glavom iz blizine odlazi iznad vrata, kao i udarac, također glavom,  Shildenfelda u 69. minuti.

Čileanac Henriquez je u 73. minuti promašio najveću priliku za Dinamo nakon prodora Roga, a u 80. minuti Tudor je mogao osigurati pobjedu Hajduka, ali je njegov udarac s 18 metara završio na gredi.

Dinamo vodi s 63 boda, Rijeka je druga s 61, a Hajduk treći s 50 bodova.

Veeras je naa feta! #OvoJeHajduk!

Posted by HNK Hajduk Split on Sunday, March 20, 2016
Kopirati
Drag cursor here to close