hnl

Hajduk izbjegao poraz na Poljudu, Rijeka pobjedom "krstila" novi stadion

Sport / Nogomet | 02. 08. 2015. u 22:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu su remizirali 2:2, a Rijeka je u prvoj službenoj utakmici na Rujevici upisala prvu ovosezonsku pobjedu svladavši Lokomotivu 3:1 u susretu četvrtoga kola domaćeg prvenstva.

Slaven Belupo je poveo u 19. minuti pogotkom Crepulje. Na 2:0 gosti su povisili šest minuta poslije, a strijelac je bio Ozobić. Hajduk je u drugome poluvremenu uspio doći do izjednačenja, ali ne i potpunog preokreta. Strijelci su bili Maloku (58) i Milović (70).

Unatoč pobjedi, Splićani su i dalje bez pobjede ove sezone.

U posljednjem dvoboju četvrtoga kola Rijeka je svladala Lokomotivu 3:1 i upisala prvi trijumf u novom prvenstvu.

Rijeka je pobjedom proslavila povijesnu, prvu utakmicu na novoizgrađenom stadionu na Rujevici, koja je već na prvom dvoboju bila ispunjena do vrha.

U šestoj minuti Marin Leovac je pogodio mrežu Zagrepčana, a u 25. minuti je Lokomotiva izjednačila golom Franka Andrijaševića. U 35. minuti Slovenac Roman Bezjak opet dovodi Riječane u vodstvo, a u 60. je Anas Sharbini povećao na 3:1 i riješio pitanje pobjednika.

Rijeka se ovom pobjedom popela na četvrto mjesto ljestvice sa šest bodova. Lokomotiva ima dva boda manje te je šesta.

Na ljestvici vodi Dinamo, koji ima osam bodova kao i drugi Split, ali uz bolju razliku u pogocima. Treća je Istra 1961 sa sedam bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close