Oko sokolovo

Guraju li suci Željezničar prema tituli?

Sport / Nogomet | 27. 04. 2017. u 14:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katastrofalno suđenje Zorana Grbića u uzvratu polufinala Kupa na Grbavici nije koštalo Širokobriježane plasmana u finale, ali dva kaznena udarca kakva je dosudio za Željezničar, ipak su nas vratila u vrijeme za koje smo mislili da je odavno postalo stvar prošlosti za bh. nogomet.

Na Pecari moraju biti presretni što su pitanje putnika u finale riješili praktički odmah na otvaranju utakmice s dva brza pogotka, jer ako se Grbić bio spreman onako blamirati kod rezultata 0:2 i 0:3, nemamo razloga vjerovati da bi drugačije napravio kod rezultata 0:0.


Željezničar-Široki - promašen penal by goloviliga



Željezničar-Široki drugi penal by goloviliga

Naravno, sucima je također dozvoljeno griješiti, ali greške zbog koje su se crvenili i navijači Željezničara ipak su nedopustive i Grbić zbog istih mora biti drastično kažnjen od strane NS-a BiH!

Griješili su suci i ranije ove sezone, a sigurno će njihovih grešaka biti i u završnici sezone. Jednostavno, sucima u opisu posla stoji da ponekad moraju donijeti odluke koje se pokažu pogrešnim, ali ne i da oni odlučuju tko će u finale Kupa ili kako će izgledati ljestvica na kraju sezone.

“FK Željezničar apelira da se pitanje osvajača trofeja u Ligi za prvaka i Kupu BiH riješi na nogometnim terenima u poštenoj i fer igri bez neutemeljenih pritisaka izvaninstitucionalnih centara moći, insinuacija pojedinaca i spekulacija bilo koje vrste”, poručili su s Grbavice nakon 2. kola Lige za prvaka i derbija Zrinjski – Željezničar (0:0), derbija u kojem je sudac Ognjen Valjić drastično oštetio Mostarce u završnici utakmice nedosudivši nijedan od dva kaznena udarca nakon prekršaja nad Ognjenom Todorovićem i Jasminom Mešanovićem.


HŠK Zrinjski - FK Željezničar / Sporna... by clipsbh


HŠK Zrinjski - FK Željezničar / Nova sporna... by clipsbh

Na Grbavici su potpuno u pravu kada pozivaju na “poštenu i fer igru”, ali je neosporna činjenica da ovog proljeća njihove utakmice izazivaju najveće kontroverze, kao i da se na suđenje uglavnom žale njihovi protivnici.

Nikada nećemo saznati bi li Zrinjski pobijedio da je Valjić pokazao barem jednom na bijelu točku u Mostaru, ali je činjenica da je trebao, što je potvrđeno i od strane Komisije za suđenje, tako da je derbi Pod Bijelim brijegom vrlo lako mogao otići na stranu Zrinjskog, koji je u tom slučaju mogao otići na četiri boda prednosti, a spornih situacija bilo je i u utakmicama Željezničar – Sarajevo (0:0) i Radnik – Željezničar (0:1), kada suci Admir Šehović i Goran Paradžik također nisu dosudili kaznene udarce nakon što su oboreni Haris Duljević i Aleksandar Vasić.


FK Željezničar - FK Sarajevo / Sporni trenutak by clipsbh

U redu, možda bi se našlo još sudaca koji bi uradili isto, ali je činjenica da od četiri sporne situacije u Ligi za prvaka suci nijednom nisu dosudili kazneni udarac protiv Željezničara! I sve četiri kod rezultata 0:0! A onda se dogode Zoran Grbić i tragikomični kazneni udarci za Željezničar u uzvratu polufinala Kupa...

Pitanje se postavlja samo po sebi. Guraju li suci Željezničar prema tituli koja se na Grbavici čeka već četiri godine!?

U Zrinjskom, koji je glavni konkurent Plavima za naslov prvaka, na ovu temu ne žele govoriti, ali na to smo od Mostaraca i naviknuli...

Kopirati
Drag cursor here to close