liga prvaka

Guardioli velike glavobolje uoči povratka na Camp Nou

Sport / Nogomet | 06. 05. 2015. u 10:04 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu blaga uloga favorita pripala je klubu iz Katalonije, jer Bavarce muče brojne ozljede.

Trener Bayerna Pep Guardiola će se prvi put vratiti na ''Camp Nou'' na kormilu gostujućeg sastava. Kao igrač Barcelone Guardiola je osvojio 1992. godine prvi naslov evropskog prvaka, dok je u trenerskoj karijeri katalonskog giganta doveo do čak 14 titula između 2008. i 2012. godine, uključujući dva naslova Lige prvaka.

Barcelonu sada s klupe vodi Luis Enrique, a ekipa je u odličnoj formi. ''Barca'' je dobila 26 od posljednjih 28 susreta u svim natjecanjima i na dobrom je putu da ponovi sezonu iz snova, odnosno da osvoji naslov državnog prvaka, Kup Španjolske i Ligu prvaka, što je Kataloncima uspjelo u prvoj sezoni pod vodstvom Guardiole.

Igrači Barcelone također bi mogli naći dodatni motiv u osveti za težak poraz prije dvije godine, kada je bavarski tim slavio s ukupnih 7:0.

Guardiola će imati problema u sastavljanju ekipe jer ne može računati na Arjena Robbena, Francka Riberyja, Davida Alabu i Holgera Badstubera.

S druge strane, Enrique nema problema jer su ključni igrači Barcelone zdravi i u dobroj formi. Napadački trojac Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar je već postigao 108 golova u ovoj sezoni, a na posljednje dvije utakmice čak 11.

Kopirati
Drag cursor here to close