Tvrdi Bild

Götze se vraća u Dortmund

Sport / Flash | 15. 07. 2016. u 14:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je prije tri godine dolazio u Bayern njemački Bild prvi je objavio vijest o transferu, a sada isti izvor navodi da je na pomolu povratak njemačkog reprezentativca u redove Borusije iz Dortmunda!

Momak koji je Panzerima donio titulu svjetskog prvaka u Brazilu 2014. ove sezone odigrao je svega osam utakmica u Bundesligi i postigao jedan gol.

Ofanzivni vezist nije najomiljeniji igrač Pepa Guardiole, a očigledno za njim ne "luduje" ni Carlo Ancelotti, koji će Bavarce preuzeti na kraju sezone pošto Španjolac završi svoju misiju u Munchenu i preuzme Manchester City.

Mario Gotze u posljednje vrijeme ima i dosta problema s ozljedama, što je također, tvrdi Bild, natjeralo rukovodstvo kluba se ozbiljno pozabave njegovom prodajom.

Navodno, prvi kontakti između dva kluba već su uspostavljeni, a ono što bi moglo da ubrza čitav posao jeste činjenica da Gotzeu ljeta 2017. ističe ugovor, tako Bayern praktično na njemu može da zaradi samo ukoliko ga ovog ljeta proda.

Na Westfalenu se naravno nadaju da će iznos biti daleko manje nego prije tri godine kada je napuštao Dortmund. Tada je Bayern morao da iskešira čak 37.000.000 eura.

Bild još navodi da je za Gotzea ozbiljno zainteresiran i Liverpool, preciznije Jorgen Klopp koji ga je trenirao u Borusisiji, ali Redsima se daju mnogo manje šanse nego Dortmundu.

Kopirati
Drag cursor here to close