Mali nogomet

Grandex osvajač malonogometnog turnira kod Mostara

Sport / Flash | 10. 08. 2016. u 17:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Potocima kod Mostara je završen jubilarni 20. memorijalni turnir 'Omer Tipura Dedin'. U proteklih mjesec dana učešće je uzelo više desetina ekipa koji su u veoma atraktivnim utakmicama ponudili gledateljima mnoštvo golova.

Kako naglašavaju organizatori turnira, zabilježeno je ukupno oko 12 000 gledatelja u posljednjih mjesec dana, odnosno na 56 odigranih utakmica.

U utorak navečer odigrane su finalne utakmice, te su uručene nagrade najboljima.

Prvo mjesto osvojila je ekipa 'Grandexa', drugoplasirana ekipa je caffe bar 'Kula', dok su treće mjesto osvojili igrači ekipe motel 'Husić'.

Priznanja za doprinos u organizaciji dosadašnjih turnira dobili su preds. Parlamenta FBiH Edin Mušić, dr. Ramo Omanović i Adem Macić - Kada.

Podijeljene su novčane nagrade od 5000 KM za prvo mjesto, drugo 2000 KM, treće 1000 KM i četvrto 400 KM, dok je svaki član pobjedničkih ekipa dobio medalje (zlatne, srebrene i brončane) kao i prijelazni pehar koji je uručio Edin Mušić.

Najboljim golmanom proglašen je Tarik Tinjak iz ekipe caffe bar 'Kula', dok je najbolji strijelac sa 13 postignutih pogodaka Sanjin Cerovina iz ekipe Motel 'Husić'. Ekipa koja je nagrađena za Fair Play je 'Tips' d.o.o.

Kod juniora na prvom mjestu su završili igrači reprezentacije F.L.M., na drugom mjestu je ekipa NK Mostar, dok su treće mjesto osvojili igrači ekipe SD Neretva.

Kopirati
Drag cursor here to close