Hrvatski folklor

Goluža: Najlakše je kritizirati uz daljinski i kokice

Sport / Rukomet | 29. 01. 2015. u 15:20 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža dan nakon 22-24 poraza od Poljske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru izjavio je kako su on i igrači najviše željeli pobjedu, ali se sada moraju okrenuti preostalim dvama susretima u borbi za plasman od petog do osmog mjesta od kojih je prvi protiv Njemačke na programu u petak od 14 sati po hrvatskom vremenu.

"To je sport. Nekada pobijediš, nekada izgubiš. Žao mi je što smo razočarali naciju, neki su nas možda već vidjeli u finalu, no možda na kraju ni drugo mjesto ne bi bilo dovoljno. Mjesta za kritiku sigurno ima, bilo je pogrešaka, no najlakše je kritizirati uz kokice i daljinski upravljač. Nemam dečkima što zamjeriti, dali su sve od sebe. Mislim da nitko nije više od mene i igrača htio da prođemo u polufinale i finale, no svi su naučili da su, kada pobjeđujemo i kad osvajamo medalje, uz nas i da su nam prijatelji, ali kada gubimo koriste priliku da nas pljuju. To je dio hrvatskog folklora. Mislim da smo ispali veliki u porazu, čestitali smo boljima u susretu i trebamo se okrenuti onome što dolazi", izjavio je Goluža, te nastavio:

"Sve bi bilo drugačije da nije bilo nekih ozljeda. Ovdje nismo imali pravog šutera, nekoga tko bi nam udarcima izvana s deset, jedanaest metara mnogo olakšao situaciju. No, imat ćemo ga u skoroj budućnosti i bit će nam od velike pomoći jer će rasteretiti Duvnjaka. Sve ćemo učiniti da sutra izvučemo maksimum iz sebe i da ove dvije utakmice odigramo najbolje što možemo. Zdravstveno stanje ekipe bit će dobro", rekao je Goluža, a prenose Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close