Finoj mostarskoj raji

Golo za Stari most trči od Višegrada do Mostara

Sport / Flash | 16. 07. 2014. u 07:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarac Aleksandar Aco Golo, poznati ultramaratonac, odlučio je dati doprinos povodom obilježavanja jubileja, 10. godišnjice obnove Starog mosta. Tako se Golo odlučio na maraton od Višegrada do Mostara, odnosno od Mosta Mehmed-paše Sokolovića do Starog mosta, spajajući tako ova dva spomenika koja su pod zaštitom UNESCO-a.

''Svi moji maratoni su bili, odnosno počinjali su iz Mostara, a ovo će biti prvi put da odnekud dođem u Mostar. Morat ću prijeći oko 250 kilometara, ali sam spremniji nego kada sam nedavno trčao do Sarajeva povodom otkrivanja spomenika papi Ivanu Pavlu Drugom'', rekao je za Dnevni avaz Golo.

Iako ni ovaj put nema sreće sa sponzorima, jer mu je, kako nam priča, samo jedna osiguravajuća kuća izašla ususret, Golo neće odustati od svog nauma.

''Uz mene će biti moji sinovi Marko i Tihomir, a ovu utrku posvećujem finoj mostarskoj raji razasutoj širom svijeta i svima kojima je Stari most u srcu. Također, utrka će mi biti važna jer ću njome obilježiti i svoj jubilej, 30 godina od prvog ultramaratona, koji sam 4. srpnja 1984. istrčao od Sarajeva do Tjentišta'', rekao je.

Utrka, koju će Golo započeti 22. srpnja kako bi sutradan, na godišnjicu obnove Starog mosta, bio u Mostaru, bit će svojevrsna uvertira u veliki maraton koji najesen planira izvesti od Mostara do Koelna.

''Mislio sam najprije trčati do Berlina, a onda mi je naš Mostarac Sergio Šotrić koji živi u Koelnu predložio taj grad, jer tamošnja Katedrala je na UNESCO-ovoj listi. Tako ću na pravi način, ako uz Šotrićevu pomoć osiguramo sponzore, obilježiti godišnjicu obnove Starog mosta'', otkriva Golo.

Kopirati
Drag cursor here to close