meč godine

Golden Glory trazi 50.000 eura za meč Stojnića i Spahovića

Sport / Flash | 28. 10. 2015. u 15:09 R. I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pažnju bosanskohercegovačke sportske javnosti posljednjih dana privukla su dva bh. MMA borca, Denis Stojnić i Tomislav Spahović, zbog mogućnosti da se nađu u ringu jedan protiv drugog.

Spahović se 20. studenog treba boriti s Poljakom Marcinom Prachniom za titulu FFC prvaka u poluteškoj kategoriji, a na svom službenom Facebook profilu je najavio borbu, ali i dodao ponudu za Denisa Stojnića ukoliko Poljak ne bude spreman za meč.

Stojnić je Spahoviću poručio da je spreman za meč ukoliko se postigne dogovor, a oglasili su se i iz “Golden Glory” tima, čiji je član Stojnić, te su poručili da su spremni prihvatiti meč.

- Denis ima meč u siječnju i spremni smo da prihvatimo meč s Tomislavom Spahovićem. Smatramo da je cijena od 50.000 eura prihvatljiva, jer se radi o meču desetljeća kako su bh. mediji prenijeli. Taj meč je izazvao veliko interesovanje i ovom prilikom obraćamo se javnosti da je Denis Stojnić pristao na taj meč. Datum bi mogao biti u šestom mjesecu 2016. godine. Radi se o našem borcu koji je nakon izlaska iz UFC-a imao osam uzastopnih pobjeda i jedan meč "no contest" (bez pobjede/poraza). Dvije pobjede je zabilježio u 2015. godini protiv bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza i legendarnog K1 borca Mighty Moa. Smatramo da je ova cijena pristupačna i čekamo odgovor od FFC organizacije. Nadamo se pozitivnom odgovoru, jer kao što smo rekli radi se o meču desetljeća. Mišljenja smo da će organizator zaraditi na marketingu, na prodaji ulaznica i TV prava jednoj regionalnoj ili stranoj TV kući - priopćeno je iz “Golden Glory” tima.

Stojnić se također složio s odlukom menadžmenta “Golden Glory” tima.

- Moje mišljenje je da bih ja za taj meč tražio više novca, jer se radi o regionalnom susretu, gdje je u pitanju moja reputacija u ovom sportu i mom gradu. Spahović može više da dobije u ovom meču, nego kada bih ja njega pobijedio. U slučaju da on pobijedi, a ne treba nikoga potcijeniti u borilačkom sportu kao što to ja nikad nisam radio, on bi mogao vrlo lako da dobije poziv od najvećih organizacija, pa čak možda i UFC-a. Tako da je ova cijena prihvatljiva, što je ponuđeno organizaciji FFC i koja će ovim mečom steći puno veću reputaciju nego što su je do sada imali - poručio je Stojnić.

Kopirati
Drag cursor here to close