oproštaj od psg-a

Gdje će Ibra: "Odlazim kao legenda!"

Sport / Nogomet | 13. 05. 2016. u 11:14 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović u petak je najavio svoj skorašnji odlazak iz PSG-a objavom na svom službenom twitter profilu, gdje je napisao:

"Moja posljednja utakmica sutra na Parku prinčeva. Došao sam kao kralj, odlazim kao legenda."

Ibrahimović je u PSG došao 2012. godine iz Milana i u četiri sezone osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Francuske, postao najbolji strijelac u povijesti Paris Saint-Germaina, ali nije uspio sa suigračima otići dalje od četvrtfinala u Ligi prvaka. Njegov boravak u Parizu bit će upamćen po spektakularnim potezima na travnjaku, ali i po brojnim ispadima izvan njega.

Ibrahimović je u dresu PSG-a postigao 151 pogodak u svim službenim natjecanjima, a taj će rekord imati priliku poboljšati u subotnjem ligaškom dvoboju s Nantesom te 21. svibnja protiv Marseillea u finalu Francuskog kupa.

PSG je bio sedmi klub u Ibrahimovićevoj karijeri, a u svima je, osim u Malmoeu, osvajao naslov državnog prvaka, iako su mu dva osvojena s Juventusom oduzeta u aferi Calciopoli. S Ajaxom je osvojio dva naslova prvaka Nizozemske, s Interom je triput bio prvak Italije, a još jednom i s Milanom, dok je u dresu Barcelone osvojio španjolski naslov.

No, ni u PSG-u nije uspio svojoj impresivnoj biografiji dodati trofej namijenjen klupskom prvaku Europe. Još uvijek nije poznato gdje će 34-godišnji napadač nastaviti svoju karijeru. Nema sumnje da će ponuda biti u izobilju, s obzirom na to da će mu po završetku isteći ugovor s PSG-om te njegov novi klub neće morati platiti odštetu.

Kao najizglednije novo Ibrahimovićevo odredište spominje se engleska Premier liga, a Manchester United slovi za favorita na engleskim kladionicama.

Kopirati
Drag cursor here to close