30 milijuna eura odštete

Gabriel Jesus potpisao za Manchester City

Sport / Nogomet | 03. 08. 2016. u 17:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi brazilski napadač Gabriel Jesus (19) novo je pojačanje engleskog premierligaša Manchester Cityja.

Jesus je označen jednim od najvećih talenata brazilskog nogometa, a među ''Građane'' dolazi iz Palmeirasa čiji je dres nosio od 2013. godine i to za 30 milijuna eura odštete.

"Manchester City je jedan od najvećih klubova na svijetu, a još me više raduje što će me trenirati Pepe Guardiola," kazao je mladi Brazilac koji će se priključiti Cityju nakon OI u Rio de Janeiru gdje će nastupiti.

Jesus je prošle sezone u 30 nastupa zabio 19 golova, dok je u mlađim uzrastima u 48 susreta postigao 54 gola. Mladi napadač je Neymarov prijatelj i Barcelonina zvijezda pokušala ga je nagovoriti da preseli na Camp Nou. Međutim, City je bio brži.

"Odradili smo veliki posao jer je Jesusa lovilo još nekoliko klubova. Siguran sam kako smo doveli vrhunskog napadača," kazao je sportski direktor Cityja Txiki Begiristain.

Jesus je peti igrač kojeg je Guardiola doveo ovoga ljeta na Etihad. Redove 'Građana' pojačali su i Leroy Sane iz Schalkea, Ilkay Gundogan iz Borussije Dortmund, Nolito iz Celte, te Oleksdander Zinčenko iz Ufe, a City je na njih potrošio 130 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close