Muke za Lavove

Gabeljani zbog nevremena u minusu od dvije pripremne utakmice

Sport / Flash | 02. 08. 2014. u 08:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nevremena je u Hercegovini otkazano nekoliko pripremnih utakmica posljednjih dana, ali čini se da je malo tko tu imao problema kao gabelski GOŠK.

Prvo zbog obilnih kiša GOŠK nije mogao odigrati još na startu priprema zakazan meč za minulu nedjelju s Neretvom u Metkoviću, da bi se onda i u srijedu iz Širokog Brijega u Gabelu vratili bez odigrane utakmice s tamošnjim premierligašem.

''Izgubili smo dvije utakmice i to je svakako problem jer smo trebali vidjeti gdje smo i dobiti bolji uvid u igrački kadar. Mi smo dosad dosta napravili na snazi, brzini, uigravanju, ali opet su nam trebale te dvije utakmice kako bi procijenili neke igrače koji su stigli i kako će se uklopiti u našu momčad. Sad ćemo morati ponešto i improvizirati, ali što je tu je, idemo dalje'', kaže trener GOŠK-a Damir Borovac.

Lavovi su dosad igrali samo dvije utakmice, protiv Zrinjskog u Gabeli (2:2, Malčić 2) te kontra Hrvatskog Dragovoljca (3:2, Popović 2, Rodin).

Za sljedeću nedjelju je zakazan susret s Brotnjom u Čitluku, a Gabeljanima je nužna i utakmica u utorak/srijedu, odnosno par dana prije starta prvenstva (9. kolovoza). Za ovaj termin očekuju potvrdu od GOŠK-a iz Dubrovnika čime bi zaključili odigravanje test susreta.

Pozitivno je to da su svi igrači sada zdravi i u pogonu nakon što je manje probleme s ozljedom imao Nebojša Popović, dok je Stipe Dodig propustio par treninga zbog bolesti.

S jednakim timom struka raspolaže već dva tjedna i tu su malo vjerojatne nove izmjene.

''Imamo dovoljno igrača, samo je važno da svi dočekaju prvenstvo zdravi i ispunjavaju moje zahtjeve. U obzir dolazi samo još jedan nogometaš koji stvarno vrijedi, može donijeti prevagu, odnosno koji bi nam bio pravo pojačanje'', govori Borovac.

Prije samo par sezona GOŠK se i u Prvoj ligi FBiH smatrao “zalutalim”, dok ga danas konkurencija u ovom rangu redovito svrstava u favorita za povratak u Premier ligu. Klub je ipak postigao određeni rejting, ali će u novom prvenstvu biti u ulozi na kakvu dosad nije naviknuo. Imat će teret jasno postavljenog cilja plasmana u viši rang, a za konkurenciju vrlo izjednačene prvoligaške momčadi.

''Svi treniraju, igraju utakmice i bore se što bolje pripremiti kako ne bi došli u situaciju boriti se za ostanak. A s obzirom na to koliko ekipa ispada svi se odmah po otvaranju natjecanja bore za ostanak. Mi imamo svoj cilj, svjesni smo da će svi protiv nas igrati s dodatnim motivom, ali smo i spremni na to'', poručio je trener GOŠK-a Damir Borovac.

U spomenute dvije pripremne utakmice Lavovi su pokazali kvalitetu, ali u prvenstvu ih očekuje nešto sasvim drugo. Tek kad krenu natjecateljske utakmice pokazat će se stvarno gdje je tko i što je napravio u prethodnom periodu.

''Da se igra kao u pripremama, kad je korektno suđenje i svi se žele dokazati, bilo bi boljih utakmica. Međutim u prvenstvu vladaju drukčije navike, puno taktiziranja i drugih stvari. Vidjet ćemo koliko ćemo napraviti u svemu tome'', rekao je Borovac.

Kopirati
Drag cursor here to close