Izabranici Bore Matana

Futsal reprezentacija BiH na pripremama u Zenici

Sport / Flash | 20. 05. 2015. u 11:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bosne i  Hercegovine u futsalu stigla je jutros u Zenicu gdje će boraviti tri dana na pripremama za doigravanje za Europsko prvenstvo koje se 2016. godine igra u Srbiji.

Izabranici Bore Matana su danas održali prvi trening u okviru priprema u Zenici gdje će boraviti tri dana. Planirane su dvije utakmice sa selekcijom Makedonije, koja je otkazala dolazak. 

"Nismo uspjeli naći adekvatnog protivnika, ali ćemo vrijeme iskoristiti da održimo šest treninga. Ovo nam je prvo okupljanje poslije kvalifikacija, ali su momci motivirani za rad. Nažalost, nismo kompletni, nedostaju nam  Tomislav Bevanda, Dražen Novoselac koji igraju doigravanje u Hrvatskoj i Nermin Kahvedžić koji je imao problema sa poslom. Ipak, od novih imamo Marija Aladžića koji nije bio u kvalifikacijama zbog operacije slijepog crijeva i sada se vraća. Momci su se i međusobno poželjeli nakon kvalifikacija i željni su rada, a mi ćemo ovo vrijeme iskoristiti da napravimo mini ciklus, upoznamo momke do utakmica doigravanja što nam je svima raditi", izjavio je Matan.

Boro Matan

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Srbiji 2016. godine su reprezentativci BiH drugim mjestom osigurali nastup u doigravanju čime je izbornik Matan izuzetno zadovoljan.

"Rezultatima sam i više nego zadovoljan, imali smo jednu malu krizu kada nismo imali dovoljno okupljanja zbog nekih tehničkih problema, ali smatram da smo kvalifikacije odigrali odlično, malo nam je nedostajalo da jednoj velikoj Rusiji uzmemo bod. Imamo i dosta mlađih momaka. Nekako je tiho prošla ta smjena generacija, ali je atmosfera zaista vrhunska među momcima i to su rezultati pokazali, vidjelo se da smo ginuli na terenu i sada moramo nastaviti u tom pravcu. Ovo nije definitivan popis te ćemo nastaviti pratiti igrače koji jesu ovdje, ali i ove koji igraju vani. Nadam se da ćemo za doigravanje biti svi zdravi i spremni  i da ćemo otići na jedno veliko natjecanje", dodao je Matan.

Izbornik Matan smatra da će se naša reprezentacija u doigravanju moći nositi sa svim protivnicima dodavši kako nakon odlično odigranih kvalifikacija nema straha.

"Poslije kvalifikacija straha nema, ima ekipa koji bi možda malo više voljeli izbjeći kao i ekipa koje bismo voljeli malo više dobiti, ali tko god da nas zapadne mislim da ćemo moći nositi s njima. Uradit ćemo sve da pratimo rad tih reprezentacija i izvučemo najkorisnije iz toga. Ja ne bih volio da dobijemo Azerbejdžan i Kazahstan za koje igra veliki broj Brazilaca i nikad ne znate što će doći, ali sa Mađarima, Bjelorusima i Slovacima vjerujemo da se možemo dobro nositi", napomenuo je Matan.

Utakmice doigravanja bit će odigrane 15. i 22. rujna, a BiH će protivnika saznati na žrijebu 10. lipnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close