u-14 turnir

Francuz i Ruskinja slavodobitnici u Mostaru

Sport / Flash | 02. 05. 2016. u 07:45 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog tjedna u Teniskom klubu Mostar je odigran međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 14 godina. Ovo je turnir koji je već tradicija od 2000. godine i igra se po kalendaru Europske teniske asocijacije, (Tennis Europe).

Oko šezdeset, točnije 63 igrača u ženskoj i muškoj konkurenciji, iz 18 zemalja Europe i svijeta je pristupilo turniru. Osim iz naše zemlje, tu su bili predstavnici Srbije, Hrvatske, Rusije, Njemačke, Crne Gore, Slovenije, Italije, Austrije, Slovačke, Danske, Francuske, Cipra. Bugarske, Mađarske, Nizozemske, Crne Gore, Rumunjske i Poljske.

Turnir se igrao osam dana i to dva dana kvalifikacija od nedjelje 24. travnja do 1. svibnja. Djevojke su u ovaj turnir došle iz 15 zemalja a najviše je bilo iz BiH - 10, a slijedila je Srbija s četiri igračice.

Turnir je osvojila juniorka iz Rusije Noel Saidenova, koja je u finalu savladala Slovakinju Saru Suchankovu rezultatom (6:4 i 6:2).

Najbolji rezultat domaćih djevojaka je prolazak u drugo kolo za dvije naše predstavnice i to Sare Mikače i Katarine Trivić a Ena Rako je ispala u trećem kolu.

U konkurenciji parova pobijedile su Slovakinja Sara Suchankova i Francuskinja Ines Tebboune. U finalu su bile bolje od Ruskog para Lukjanova/Saidenova (7:6 i 6:4).

U konkurenciji juniora turnir je osvojio Terence Atmane iz Francuske, On je u finalu savladao Slovenca Blaža Vidoviča rezultatom 6:1 i 6:3. Atmane je osvojio titulu i u konkurenciji parova, zajedno sa sunarodnjakom Axelom Carcianom. Njih dvojica su bili bolji od slovenskog para Kavčić/Vidovič sa 6:2 i 6:3.

Pobjednici su nagrađeni peharima i sportskim i sponzorskim nagradama, a što je najvažnije novim bodovima i boljim plasmanom na rang listi Europske teniske asocijacije.

Kopirati
Drag cursor here to close