The Mbappe Supremacy

Francuski talent bolji od Ronalda u svim kategorijama u istoj dobi!

Sport / Flash | 28. 06. 2017. u 21:20 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok Real Madrid čeka na konačnu odluku Cristiana Ronalda hoće li ostati ili potražiti novu destinaciju, postoji samo jedno ime o kojem se u kraljevskom klubu razmišlja kao o alternativi: Kylian Mbappe.

On je igrač kojeg bi Madridski navijači htjeli vidjeti, bez obzira na to ostaje li Portugalac ili ne.

Čini se da polovica elitnih klubova u europskom nogometu razmišlja o mladom Francuzu, što i nije iznenađenje jer napadač Monaca želi biti jedan od onih igrača koji definiraju predstojeću nogometnu eru, a njegova statistika u ovom trenutku ukazuje da on to može učiniti.

Mbappeu je samo 18 i pol godina i statistički je bolji od Ronalda u istoj dobi. Mbappe praktično nadmašuje sve što je Cristiano Ronaldo postigao u istoj životnoj dobi.

Francuski je talent službeno debitirao kao profesionalac u dobi od samo 16 godina i 11 mjeseci dok je portugalski as imao 17 godina i šest mjeseci kada je igrao u Ligi prvaka.

Prvi službeni gol protiv Troyesa u francuskoj ligi Mbappe je postigao sa 17 godina i dva mjeseca, a Cristiano sa17 godina i osam mjeseci protiv Moreirensea.


Gdje je Mbappe nadmašio Ronalda?

Portugalac nije postigao svoj prvi gol u vrhunskoj europskoj konkurenciji dok nije imao 20 godina, dok Mbappe već ima šest zgoditaka - a prvi put je u Ligi prvaka pogodio sa 18 godina i dva mjeseca na stadionu Etihad protiv Manchester Cityja.

Pored toga, Mbappe ima već 60 utakmica na svome kontu kao profesionalni nogometaš - od kojih su dva s reprezentacijom - dok je Ronaldo odigrao samo 31 u istoj dobi, analizira sportski portal MARCA.

Mbappe je bio i tri mjeseca mlađi kada je premijerno nastupio na međunarodnoj sceni.

Europskom naslovu s reprezentacijom Francuske u konkurenciji U19 timova prošle godine, Mbappe je odmah pridodao francuski Ligue 1 s Monacom, u sezoni u kojoj je bio drugi strijelac s 15 golova.

Ako Ronaldo napusti Madrid, Mbappe bi definitivno eksplodirao i, po mnogima, postao najbolji igrač na svijetu.

Francuz može napraviti transfer u bilo koji od velikih europskih klubova, ali svi znaju da je Real Madrid momčad o kojoj je sanjao kada je bio klinac.

Mbappe je izuzetan nogometaš i s velikom sigurnošću je za očekivati kako će pokušati doseći slične visine kao njegov idol Ronaldo.

Kopirati
Drag cursor here to close