po peti naslov

Francuska preko Španjolske u finale gdje ju čeka Katar

Sport / Rukomet | 30. 01. 2015. u 19:59 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će domaćin Katar i olimpijski pobjednik Francuska, Katarje u polufinalu svladao Poljsku sa 31-29 (16-13), dok je Francuska bila bolja od branitelja naslova Španjolske sa 26-22 (18-14).

U drugom polufinalu susrele su se dvije velike reprezentacije, a odigrale su dva potpuno različita poluvremena. U prvom su postignuta čak 32 gola, igrali su se brzi i precizni napadi, te su u takvoj igri Francuzi ostvarili četiri gola prednosti.

No, u nastavku se igralo čvršće u obrani, briljirali su vratari Thierry Omeyer na jednoj i Gonzalo Perez de Vargas na drugoj strani, a iako su se Španjolci nekoliko puta uspjevali približiti na jedan pogodak zaostatka do preokreta nisu uspjeli stići.

Michael Guigou je s pet golova bio najefikasniji u sastavu Francuske, po četiri su dodali Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte, dok su Cristian Ugalde i Joan Canellas postigli po pet pogodaka za Španjolsku.

Ukoliko svlada Katar, Francuska će postati prva zemlja s pet naslova svjetskog prvaka. Po četiri su dosada osvojili još Švedska i Rumunjska.

Katar i Francuska igrat će finale u nedjelju od 17.15 sati, dok će Poljska i Španjolska također u nedjelju, ali od 14.30 sati igrati za broncu.

Kopirati
Drag cursor here to close