Povišene tenzije

FK Velež: Zvijezda je iznijela same klevete i laži!

Sport / Nogomet | 12. 11. 2014. u 11:49 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dramatična utakmica u Mostaru u prošlom kolu Premier lige, kada je Velež protiv Zvijezde gubio do 84. minute s 1:2 a onda preokrenuo na 3:2, imala je nastavak i izvan terena.

Prvo je nakon same utakmice došlo do naguravanja svih sudionika, što je navodno iniciralo odbijanje trenera Zvijezde Petra Šegrta da pruži ruku kolegi Nedimu Jusufbegoviću, zatim je Šegrt optužio domaće za nekorektnost, da bi par dana kasnije Zvijezda izašla u javnost s priopćenjem u kojem je žestoko napala Velež i pogotovo Jusufbegovića.

Iz Veleža su poručili kako u potpunosti stoje iza svog trenera i najoštrije su osudili priopćenje Zvijezde iz Gradačca. Inače, klub iz Mostara kažnjen je zbog ponašanja svojih navijača, pa će Velež Savezu morati uplatiti 2500 konvertibilnih maraka.

Iz kluba u Gradačcu optužili su Jusufbegovića da nije smirio svoju klupu koja je vrijeđala goste, da je potpirivao animozitet navijača prema gostima te da je odgurnuo Šegrta poslije kraja utakmice.

Odmah su reagirali iz Veleža sazvavši izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je Jusufbegović iznio svoje viđenje cijelog događaja.

“Ne želim se pravdati niti imam potrebe za to, nego želim da sportska javnost u Bosni i Hercegovini čuje drugu stranu priče, pogotovo jer je Zvijezdina strana lako oboriva”, kazao je Veležov trener Nedim Jusufbegović rekavši kako je priopćenje Zvijezde “puno kleveta i laži”.

“Tijekom utakmice sam smirivao svoju klupu za što postoje brojni svjedoci i na koncu i TV snimka. To je vidio i trener Zvijezde Petar Šegrt što je potvrdio na press konferenciji nakon utakmice i prije nego su napisali priopćenje trebali su konsultirati svog trenera.

Druga stvar se odnosi na navijače. Gostujući na Face TV-u i u emisiji Marjana Mijajlovića sam vrlo jasno pohvalio navijače i njihov odnos prema nama, jer smo i kod negativnog rezultata imali podršku navijača. Takva atmosfera je i dovela do našeg preokreta. Tribine ja samo čujem, gledam isključivo na teren, ali ako je bilo nekih ružnih stvari naših navijača prema gostima iz Gradačca nije moj posao da to pratim.

Treća stvar odnosi se na Šegrtovo odbijanje da mi pruži ruku. To me u principu ne pogađa puno, ali njegov komentar da nismo zaslužili pobjedu i da smo ih pokrali je u meni, pošto sam bio od emocijama, probudilo revolt i izazvalo reakciju koja nije bila primjerena, ali je sasvim razumljiva.

Sve što su iz Zvijezde naveli je obična laž i kleveta, a vjerojatno gospoda iz tog kluba nakon te utakmice koju su pošteno izgubili, jer mogli smo zabiti i više od ta tri gola, ne mogu prihvatiti poraz nego krivca traže u našim navijačima, u meni i kome sve ne. Mi smo dosta utakmica dobili i izgubili, bilo je sudačkih pogrešaka i na našu i protivničku štetu, ali mi nikada nismo optužili druge, bilo suce, navijače ili djelatnike protivničkog kluba, za svoj poraz”, kazao je u svom podužem izlaganju trener Veleža Nedim Jusufbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close