Priopćenje

FK Velež: Zašto nam se stalno podmeće?

Sport / Nogomet | 28. 04. 2015. u 09:50 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se Premier liga sve više zahuktava i borba za naslov prvaka, mjesta u Europi i ostanak u ligi doseže vrhunac, tako se i klubovi sve više žale na navodne “zakulisne radnje” izvan terena.

Naravno, većina njih se žale na suđenje, pa je posljednji u nizu klubova koji ukazuje na “nepravedan odnos sudaca prema njima” mostarski Velež.

“FK Velež se cijele sezone nije niti jednom oglasio po pitanju suđenja, iako je počesto za isto imao razloga, a sve sa željom da doprinese normalizaciji i daljem napretku cijelog natjecanja, ali i svjesni činjenice kako za sportske neuspjehe nisu uvijek i isključivo krivci izvan našeg kluba i ekipe.

Stjecajem okolnosti Velež „ne može niti gore niti dole“ na tabeli, pa po mišljenju dušebrižnika nema jakog motiva za natjecanje. U takvoj situaciji nam se podmeću priče od „dobro obavještajnih prijatelja“ da smo skoro svaku utakmicu prodali. Kad se svaka od ovih priča o namještanju pokaže netočnom umjesto srama njeni kreatori plasiraju novu još nevjerojatniju.

Nažalost očito je kako su u pozadini ovakvih priča pojedini klubovi koji očigledno Velež smatraju samo brojem koji treba popuniti Premier ligu i služiti njima za sigurna „tri“ boda. Pošto to očigledno ne prolazi na terenu, u fer i sportskoj igri, onda se služe već spomenutim ljudima u crnom. Doduše ni suci nisu jedini krivci jer već i „ptice na grani znaju“ da njih delegiraju nedodirljivi pojedinci u Savezu i da se očigledno znaju suce koji favoriziraju pojedine klubove. Po nepisanom pravilu sve ove „igranke“ počinju u proljetnom dijelu prvenstva kada se vodi borba za Europu i borba za ostanak u ligi.

Igra pada u drugi plan, a sporne situacije se olako zaboravljaju, dok se u rijetkim situacijama kada se suci kazne zbog frapantnih pogrešaka i utjecaja na rezultat dešava da se isti suci vraćaju na teren gdje nastavljaju po starom. Velež je u zadnje tri domaće utakmice igrao sa pretendentima na prvo mjesto i svaki put je već bila utakmica „prodana“. Upravo je Velež časnim pristupom, onakvim kojim je izgradio ime i ugled Kluba u svojoj povijesti, osvjetlao prije svega svoj obraz, a onda i cjelokupnog BH nogometa. Zbog toga nam čestitke stižu od istinskih sportaša kako iz BiH, tako i iz susjednih zemalja.

Međutim, primjer kako se Velež želi oštetiti, a s druge strane favorizirati naš protivnik, je nedjeljni meč kada je suđenje Ilije Živkovića direktno utjecalo na rezultat. Naime, on je pored burnih prosvjeda zbog čega su naša dva predstavnika odstranjena sa terena još tijekom poluvremena, nastavio u istom stilu i u drugom poluvremenu. Da li mi moramo igrati BiH Premier ligu samo da bi omogućili nekima da kroz nesportske radnje ostvare svoje ciljeve?

Velež neće pristati na podmetanja ni na ovakve radnje jer želimo da nastavimo na način kako smo i kroz našu bogatu povijest uvijek radili, a čime smo stekli mnogobrojnu armiju navijača i simpatizera.

Znamo da od ovakvih protesta nema ništa, naprotiv sada ćemo još više postati meta sudačke organizacije. Mi ćemo i dalje ukazivati na sve nesportske radnje, jer samo tako možemo vratiti gledatelje na stadione i povjerenje u nogomet. Ukoliko se na vrijeme ne krene u raščišćavanje organizacije i odstranjivanje onih koji se ponašaju kao vlasnici Saveza, jako je upitno što možemo očekivati u sljedećoj sezoni, kada će natjecanje napustiti šest klubova”, stoji u priopćenju mostarskog Veleža.

Kopirati
Drag cursor here to close