krivo se izrazili

FK Velež: Sarajevo i Novi Pazar igraju za izbjeglice, ne za Velež

Sport / Nogomet | 07. 10. 2015. u 21:59 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Velež danas je objavio da će u subotu FK Sarajevo i FK Novi Pazar igrati utakmicu čiji će prihod ići za mostarski Velež.

No očito su se krivo izrazili jer su, nakon što su brojni mediji prenijeli takvu vijest, izašli s novim priopćenjem u kom tvrde da prihod ide Crvenom križu i izbjeglicama, a ne klubu.

'Povodom izjava u medijima i na društvenim mrežama, a tiču se utakmice FK Sarajevo - FK Novi Pazar, koje su izvedene iz konteksta i sa naše strane prvobitno pogrešno prenesene javnosti, zbog čega se ovom prilikom duboko izvinjavamo, želimo našim navijačima i simpatizerima kao i široj javnosti dodatno pojasniti pojedinosti oko utakmice koja se igra na našem stadionu u Vrapčićima.

FK Velež donio je odluku da će sav prihod od ulaznica sa utakmice FK Sarajevo – FK Novi Pazar donirati u humanitarne svrhe za izbjeglice Sirije. Prihod će FK Velež uplatiti na račun Crvenog krsta koji je otvoren za pomoć izbjeglicama. UO se nije namjeravao reklamirati ovakvom odlukom, ali obzirom na zloupotrebu informacija izlazimo sa saopćenjem u kojem želimo pojasniti dešavanja.

Želimo demantovati zlonamjerne natpise pojedinih medija koji su utakmicu predstavili kao neku vrstu humanitarne utakmice za pomoć Veležu što je notorna neistina. Velež je institucija sa gotovo stogodišnjom tradicijom i ničim ne zaslužuje takvu vrstu manipulacije sa informacijama.

FK Sarajevu teren ustupamo kao sportskim prijateljima, zarad dugogodišnjih prijateljskih odnosa i zbog činjenice da će u Vrapčićima biti odigrana međunarodna utakmica sa nama također prijateljskim klubom FK Novi Pazar iz susjedne Republike Srbije.

Ovu priliku koristimo da poželimo dobrodošlicu igračima i rukovodstvu oba pomenuta prijateljska kluba i maksimalno ćemo se potruditi da ih ugostimo na najbolji mogući način, kao što priliči klubu Veležova renomea. Isto tako želimo zamoliti medije i prijatelje kluba na društvenim mrežama da stvaraju pozitivan ambijent oko Veleža, umjesto da svaku i najmanju informaciju koja se može dvosmisleno protumačiti pojedinci iskoriste kako bi lijepili negativnu etiketu uz Veležovo ime', stoji u Veležovom priopćenju..

Kopirati
Drag cursor here to close