Teorije zavjere

FK Velež: Dušebrižnici suludim teorijama narušavaju atmosferu u ekipi

Sport / Nogomet | 11. 04. 2014. u 11:56 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka proljetnog dijela sezone mostarski Velež odigrao je devet utakmica i doživio samo jedan poraz. Rođeni su trenutno plasirani na 6. poziciji Premier lige, no unatoč tome teško će se umiješati u borbu za Europu, jer je četvorka na vrhu odmaknula.

I dok se ekipa trudi da do kraja skupi što više bodova, kuloari stalno pričaju o tome kako će Velež bodove - prodavati.

Naime, slučaj je htio da Rođeni u tri uzastopna kola igraju protiv davljenika (Rudar, Zvijezda, Travnik) te da dočekuju kandidata za prvaka Željezničar.

I pored toga što je Velež s dvije pobjede demantirao glasine kako će pustiti Rudaru i Zvijezdi, i dalje se po društvenim mrežama konstruiraju teorije kako će pustiti u subotu Travniku, a onda i Željezničaru, kako slučajno Zrinjski ne bi bio prvak. A to, zapravo, omalovažava napore vodstva, stručnog stožera i igrača kluba.

'Na taj način se narušava atmosfera u ekipi, ali i stavlja dodatni pritisak na naše igrače, stručni stožer i sve ljude u klubu. Iako su dobro obavješteni "dušebrižnici" tvrdili da će Velež prepustiti bodove Rudaru, pa onda Zvijezdi, nimalo im ne smeta, nakon što su demantirani na najbolji mogući način, da nastave kako u kuloarima, tako i putem društvenih mreža sa svojim suludim kombinacijama. Sada je na redu Travnik, nakon toga Željezničar, a onda u posljednjem kolu i Zrinjski. Svaki put će se naći netko tko će znati da je utakmica namještena, prodana, puštena… Zamislite kakva bi atmosfera bila i bi li se itko mogao opravdati da je nekim slučajem šut igrača Rudara u sudačkom vremenu završio u mreži', stoji u priopćenju mostarskom Veleža u kome se poručuje:

'Upravni odbor FK Velež i na ovaj način želi javno pozvati sve one koji imaju saznanja o bilo kakvim neregularnostima u vezi sa utakmicama Veleža da ih javno objave i dostave nadležnim istražnim organima', piše dalje u priopćenju koje zaključuje:

'Velež kao ekipa duge i velike tradicije se nikada nije tako ponašala zbog čega i nismo u prvenstvo ulazili sa unaprijed upisanim bodovima, zato smo znali iduću iz Premijer lige i nismo nikada bili prvaci. Ovim putem želimo poručiti da će u svaku narednu utakmicu, kao i u sve dosadašnje, Velež ulaziti sa istim ciljem kao i do sada, a to je da u fer i sportskom nadmetanju ostvarimo pobjedu'.

Velež će u subotu (16.30) dočekati Travnik, ekipu koja je samo dva mjesta iznad opasne zone.

Kopirati
Drag cursor here to close