Suspenzija

FIBA izbacila Rusiju sa Eurobasketa

Sport / Flash | 29. 07. 2015. u 14:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Košarkaška reprezentacija Rusije, izbačena je s predstojećeg Europskog prvenstva, kao i iz svih međunarodnih natjecanja", potvrdio je potpredsjednik Saveza Sergej Černov.

"FIBA je poslala pismo u naš Savez, u kojem se navodi da se Rusija ne nalazi na listi članova FIBA-e. Moramo da razmislimo kako ćemo da riješimo ovu situaciju, jer su pod znakom pitanja sudjelovanja na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama", rekao je Černov za agenciju Itar Tass, prenosi B92.

Ruski mediji navode da je razlog eliminacije Rusije sa prvenstva to što se 2013. godine Sud u Moskvi miješao u rad Saveza kada su održani izvanredni predsjednički izbori.

Također, predsjednica Saveza Julija Anikeva pozvana je od Odbora FIBA-e nazoči na sastanku u Tokiju (8.-9. kolovoz), kako bi dodatno pojasnila situaciju zbog koje je došlo do suspenzije, nakon čega će biti i definitivno jasno da li Rusija propušta Eurobasket.

Rusija je prvobitno trebalo da igra u skupini A na Europskom prvenstvu, koje je na programu od 5. do 20. rujna, sa reprezentacijama Francuske, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske i Izraela.

Kopirati
Drag cursor here to close