Euroliga

Fener izbacio aktualnog prvaka, Ivanovićev Panathinaikos još u životu

Sport / Košarka | 20. 04. 2015. u 21:04 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Panathinaikosa u trećoj su utakmici četvrtfinala doigravanja Eurolige na svom terenu svladali CSKA iz Moskve sa 86:85 i tako smanjili omjer u pobjedama na 1-2 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Nakon dva uvjerljiva poraza u Moskvi Atenjani, koje vodi BiH izbornik Duško Ivanović, u svojoj dvorani odigrali su mnogo bolje i u neizvjesnoj završnici stigli do pobjede koju im je svojom glupošću olakšao Nando De Colo.

Naime, nakon što je Kyle Hines pet sekundi prije kraja pogodio za 85:85, De Colo je 3.5 sekunde prije kraja na sredini igrališta napravio prekršaj na najboljem strijelcu Panathinaikosa Nikosu Pappasu, a ovaj je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 86:85.

Pappas je predvodio PAO sa 25 koševa, dok je Sonny Weems ubacio 24 za CSKA.

Četvrta utakmica igrat će se ponovno u Ateni za dva dana, a eventualna peta 28. travnja u Moskvi.

Ranije u ponedjeljak su igrači Fenerbahce Ulkera prvi izborili nastup na završnom turniru koji će se ove sezone održati u Madridu od 15. do 17. svibnja. Oni su u četvrtfinalu s čistih 3-0 u pobjedama izbacili branitelja naslova, Maccabi iz Tel Aviva. Fenerbahce je do treće pobjede stigao na gostovanju u ponedjeljak slavivši sa 75:74 nakon produžetka.

Koš koji je odveo turski sastav na njegov prvi "Final Four" u povijesti postigao je Andrew Goudelock devet sekundi prije kraja produžetka. U preostalom vremenu preokret je pokušao donijeti Jeremy Pargo, ali njegov ulaz pod obruč nije završio pogotkom.

U polufinalu će Fenerbahce Ulker igrati protiv boljeg iz ogleda Real Madrid - Anadolu Efes u kojemu Real ima prednost od 2-0 u pobjedama.

Kopirati
Drag cursor here to close