Sporazumno

Fenan Salčinović: Trener je otvoreno rekao da neću igrati dok postim!

Sport / Flash | 10. 08. 2012. u 11:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fenan Salčinović raskinuo je ugovor s Rijekom, od utorka je postao slobodan igrač.

- Sporazumno smo raskinuli ugovor, Salčinović je želio otići i omogućili smo mu da pronađe novu sredinu, kaže sportski direktor Srećko Juričić.

Raskidom ugovora tehnički je okončana prije svega suradnja između Salčinovića i trenera Elvisa Scorije, koji je prošli tjedan Salčinoviću rekao da na njega više ne računa. Zašto?

- Dva su razloga. Bio sam tako ozlijeđen da nisam mogao ni hodati, a kamo li trčati. To opet naglašavam! Svejedno sam trenirao, pokušao sam ali nisam mogao igrati. Drugi je razlog moj post za vrijeme ramazana, trener je otvoreno rekao da neću igrati dok postim. Igrači u najvećim klubovima na svijetu igraju dok poste, ne vidim zašto bi to bio problem kod mene. Dugo sam profesionalac, nikada zbog toga nisam imao problema, kaže Salčinović koji se od utorka nalazi na tržištu rada. Ima li ponuda?

- Klub me ne pušta u neki hrvatski klub, što ukazuje da me ipak cijene. Imam nekih ponuda, ali prvo se vraćam kući, supruga uskoro treba roditi i onda ću odlučiti što dalje, kaže Salčinović.

Riječka epizoda nije završila kako se moglo pretpostaviti na početku priprema, kada je Salčinović slovio standardnim prvotimcem. Na kraju je otišao nakon tri kola a da nije odigrao ni minute:

- Završilo je kako je završilo, ovo je bila jedna od ljepših epizoda u mom životu. Moj vokabular ne poznaje riječi kojima bih opisao ljepote grada, kluba i njegovih navijača. Nikada to nisam govorio javno da ne ispadne ulagivački, sada kada odlazim mogu reći da su navijači Rijeke fantastični. Općenito, publika me prihvatila i zahvaljujem se svima. Nadam se da će njihova Rijeka ostvariti ono što očekuju, zaključuje Salčinović u razgovoru za Sportcom.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close