Reakcija

Farre Network osudio zvižvanje himni BiH u Širokom Brijegu

Sport / Nogomet | 18. 05. 2017. u 06:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jučerašnje uzvratne utakmice finala Kupa BiH, koja se igrala na stadionu Pecara u Širokom Brijegu između NK Široki Brijeg i FK Sarajeva, zbog nekorektnog navijačkog ponašanja, zviždanja tijekom intoniranja bosanskohercegovačke himne, te fašističkog navijanja “Za dom spremni”, oglasila se Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu, Fare Network.

''Svako malo vremena imamo priliku svjedočiti erupcijama diskriminacije u važnim nogometnim utakmicama u Bosni i Hercegovini, koje neminovno truju javni diskurs.

Kao nacija, Bosna i Hercegovina radi sporo, ali sigurno na zacijeljivanju rana, stoga, ovakvi primjeri pokazivanja mržnje prema bilo kojoj etničkoj skupini, nemaju mjesto u nogometu i kategorički nemaju mjesto u društvu.

Nadamo se da će Nogometni savez BiH otvoriti istragu i da će odgovorni klubovi preuzeti odgovornost za obrazovanje njihovih navijača. Ovo je samo još jedan od podsjetnika o potrebi za promjenama'', Izjavio je izvršni direktor Fare Networka, Piara Powar, stoji u priopćenju.

Organizacija Fare Network je institucionalni partner FIFA-e i UEFA-e na polju suzbijanja diskriminacije i promocije inkluzije u nogometu.

Kopirati
Drag cursor here to close